- Alla recept Janssons frestelse
45 minuter
Enkelt
Janssons frestelse
En traditionell janssons frestelse på potatis från Orupsgården och grädde från Wapnö gård
Ingredienser
- 1000g Ditta potatis från Orupsgården
- 2 st Gul lök från Växa Vellinge
- 35g + 10 g Smör
- 4 dl Grädde från Wapnö
- 125 g Anjovis + spad
- Ströbröd
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 200 grader varmluft
- 2
Strimla löken och fräs den mjuk på medelhög värme i en kastrull med den stora klicken smör.
- 3
Skala och skär potatisen i strimlor.
- 4
Smöra en ugnsfast form
- 5
Lägg i hälften av potatisen och blanda med löken samt ansjovisfiléerna och en nypa salt.
- 6
Täck med resten av potatisen och häll anjovisspad och grädde över.
- 7
Strö över ströbröd och sprid ut den mindre klicken smör på toppen.
- 8
Baka i ugnen i ca 45 minuter.
- 9
Servera och njut!