45 minuter
Enkelt
Janssons frestelse

Janssons frestelse

En traditionell janssons frestelse på potatis från Orupsgården och grädde från Wapnö gård

Ingredienser

  • 1000g Ditta potatis från Orupsgården
  • 2 st Gul lök från Växa Vellinge
  • 35g + 10 g Smör
  • 4 dl Grädde från Wapnö
  • 125 g Anjovis + spad
  • Ströbröd

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 200 grader varmluft

  • 2

    Strimla löken och fräs den mjuk på medelhög värme i en kastrull med den stora klicken smör.

  • 3

    Skala och skär potatisen i strimlor.

  • 4

    Smöra en ugnsfast form

  • 5

    Lägg i hälften av potatisen och blanda med löken samt ansjovisfiléerna och en nypa salt.

  • 6

    Täck med resten av potatisen och häll anjovisspad och grädde över.

  • 7

    Strö över ströbröd och sprid ut den mindre klicken smör på toppen.

  • 8

    Baka i ugnen i ca 45 minuter.

  • 9

    Servera och njut!