10 minuter
Enkelt
Svamp och kycklingrisoni med ramslök

Svamp och kycklingrisoni med ramslök

Middagar som går att göra i en panna är både snabbt, enkelt och lättlagat. När man som här dessutom inspireras av italienska smaker kan det helt enkelt inte bli fel!

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 350 g svamp
  • 1 gul lök
  • 3 dl risoni
  • 1 l svampbuljong
  • 1 citron
  • 25 g ramslök
  • 2 dl parmesan
  • 50 g smör
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • 1

    Skär ned svampen i mindre bitar

  • 2

    Skala och finhacka löken

  • 3

    Strimla ramslöken fint

  • 4

    Riv parmesanen

  • 5

    Värm upp en stor stekpanna på maxvärme, fräs svampen i en matsked av smöret i några minuter.

  • 6

    Tillsätt kycklingen, fräs vidare några minuter. Tillsätt löken, fräs lite till.

  • 7

    Häll i risonin i pannan, slå på buljongen, rör om, sänk värmen till medel, på med ett lock. Låt puttra i 8-10 minuter tills risonin är mjuk och det mesta av buljongen har kokat in.

  • 8

    Rör ner smöret, den rivna parmesanen och ramslöken. Blir det för torrt kan du tillsätta lite mer buljong eller vatten, konsistensen ska vara krämig.

  • 9

    Smaksätt med salt, peppar och citronzest och citronjuice.

  • 10

    Servera!