30 minuter
Enkelt
Stekt ryggbit av gårdsclarias med färskpotatisstomp och dillröra

Stekt ryggbit av gårdsclarias med färskpotatisstomp och dillröra

En god bit fast fisk som steks eller grillas i sällskap av stomp gjord på färsk potatis eller året-runt potatis. Stompet kan gärna kompletteras med andra grönsaker eller örter. Dillröran ger det lilla extra och kan användas som salladsdressing likaså.

Ingredienser

  • 500 gram färskpotatis
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 3 msk rapsolja
  • 400 gram fiskfiléer
  • 3 msk smör
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 kruka dill
  • 65 gram färsk spenat
  • 125 gram lagrad ost

Instruktioner

  • 1

    Dela färskpotatis i mindre bitar, koka i saltat vatten med skalet på till relativt mjuka.

  • 2

    Strö flingsalt i upphettad stekpanna tillsammans med rapsolja, lägg i fiskfiléerna och stek några minuter på var sida till genomstekta.

  • 3

    Häll av vattnet från potatisen, spara lite kokvatten. Krossa potatisen med en ballongvisp, tillsätt smör och vit balsamvinäger. Rör om till en grov röra, späd ev med lite kokvatten.

  • 4

    Mixa rapsolja tillsammans med dill, spenat och lagrad ost. Mixa röran så slät som önskas, smaka av med salt, peppar och vit balsamvinäger.

  • 5

    Lägg dillröran på tallriken och fiskfiléerna ovanpå, stompet vid sidan av och dekorera med dill.