- Alla recept Spenatcocotter med lax & vaktelägg
Spenatcocotter med lax & vaktelägg
Portionsserverat, med lax och vaktelägg - ger inte det en känsla av lyx så säg!? Cocotte är en portionsform i keramik, och om du inte har sådana formar så går det också bra att göra dessa i muffinsformar eller andra formar i lite mindre storlek (men du kan behöva justera tiden i ugnen så att äggen hinner stelna). Vaktelägg kanske inte heller är det som finns hemma i skafferiet, och då går det också bra att istället koka ett alldeles vanligt hönsägg. Lyxkänslan får du ändå.
Ingredienser
- 375 g spenat
- 2 ägg
- 1 dl grovriven parmesan
- 1 krm muskot
- 4 skivor färskrökt lax
- 4 vaktelägg
- dill
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 175 grader.
- 2
Skiva spenat grovt och stek snabbt.
- 3
Vispa ihop spenat, ägg, ost och muskot.
- 4
Häll blandningen i en cocotte och grädda i ugnen i ca 12 min tills spenaten börjar få fin färg. Ta ut och låt svalna.
- 5
Koka vakteläggen i ca 2 min (eller vanligt ägg i ca 10 min) och skala i kallt vatten.
- 6
Vira en laxskiva ovanpå cocotten, lägg på ett vaktelägg (eller äggklyfta) och en dillvippa.