40 minuter
Enkelt
Smarrig palsternackssoppa med rostat äpple

Smarrig palsternackssoppa med rostat äpple

En budgetsmart, enkel och härligt gräddig vegorätt! De stekta äpplena ger syra och sötma.

Ingredienser

  • 1kg Palsternacka Tärnad KRAV fryst
  • 200g Gul lök
  • 4 msk Kallpressad rapsolja
  • 3 dl Grädde 40%
  • 3-4 stycken Äpple
  • 250g Dalen Ädelost
  • 2 stycken Grönsaksbuljongtärningar
  • 1,5 liter Vatten
  • 2-3 dl Vitt vin
  • efter smak Salt
  • efter smak Peppar
  • 2 msk Olja

Instruktioner

  • 1

    Hetta upp en stor kastrull och häll i olja, lägg i lök och fryst palsternacka. Låt steka ihop i 10 minuter utan att ta färg.

  • 2

    Smula ner buljongtärningarna, tillsätt vatten och låt koka mjukt i ca 25 minuter.

  • 3

    Häll lite av spadet i en kanna, mixa återstoden slät, tillsätt vattnet för lösare konsistens.

  • 4

    Tillsätt grädde och vin & låt soppan få ett uppkok, smaka av med salt och peppar.

  • 5

    Fräst äpple: Hetta upp en stekpanna, häll i olja och stek äppelskivorna varsamt tills de mjuknat.

  • 6

    Servera soppan i skålar, toppa med äppelklyftor och smulad ädelost.