- Alla recept Smarrig palsternackssoppa med rostat äpple
40 minuter
Enkelt
Smarrig palsternackssoppa med rostat äpple
En budgetsmart, enkel och härligt gräddig vegorätt! De stekta äpplena ger syra och sötma.
Ingredienser
- 1kg Palsternacka Tärnad KRAV fryst
- 200g Gul lök
- 4 msk Kallpressad rapsolja
- 3 dl Grädde 40%
- 3-4 stycken Äpple
- 250g Dalen Ädelost
- 2 stycken Grönsaksbuljongtärningar
- 1,5 liter Vatten
- 2-3 dl Vitt vin
- efter smak Salt
- efter smak Peppar
- 2 msk Olja
Instruktioner
- 1
Hetta upp en stor kastrull och häll i olja, lägg i lök och fryst palsternacka. Låt steka ihop i 10 minuter utan att ta färg.
- 2
Smula ner buljongtärningarna, tillsätt vatten och låt koka mjukt i ca 25 minuter.
- 3
Häll lite av spadet i en kanna, mixa återstoden slät, tillsätt vattnet för lösare konsistens.
- 4
Tillsätt grädde och vin & låt soppan få ett uppkok, smaka av med salt och peppar.
- 5
Fräst äpple: Hetta upp en stekpanna, häll i olja och stek äppelskivorna varsamt tills de mjuknat.
- 6
Servera soppan i skålar, toppa med äppelklyftor och smulad ädelost.