- Alla recept Smält rabarber
20 minuter
Enkelt
Smält rabarber
Rabarber är drottningen av vårens smaker. Det här enkla receptet lyfter smakerna till nya höjder och blir en ljuvlig avslutning på vårens middagar.
Ingredienser
- 500 g rabarber
- ¾ dl socker
- ½ dl pistagenötter
- 2 dl crème fraiche
- 2,5 dl florsocker
- limezest
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 225 grader.
- 2
Skär rabarbern i 10 cm långa bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över sockret. Täck med aluminiumfolie.
- 3
Smält rabarbern i mitten av ugnen 15–20 min.
- 4
Vispa crème fraiche med florsocker tills den får samma konsistens som vispad grädde. Smaka av med limezest.
- 5
Servering: Klicka crème fraiche på rabarbern. Hacka nötterna och strö över.