20 minuter
Enkelt
Smält rabarber

Smält rabarber

Rabarber är drottningen av vårens smaker. Det här enkla receptet lyfter smakerna till nya höjder och blir en ljuvlig avslutning på vårens middagar.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • ¾ dl socker
  • ½ dl pistagenötter
  • 2 dl crème fraiche
  • 2,5 dl florsocker
  • limezest

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 225 grader.

  • 2

    Skär rabarbern i 10 cm långa bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över sockret. Täck med aluminiumfolie.

  • 3

    Smält rabarbern i mitten av ugnen 15–20 min.

  • 4

    Vispa crème fraiche med florsocker tills den får samma konsistens som vispad grädde. Smaka av med limezest.

  • 5

    Servering: Klicka crème fraiche på rabarbern. Hacka nötterna och strö över.