30 minuter
Enkelt
Skånsk pasta Carbonara

Skånsk pasta Carbonara

Vem gillar inte pasta carbonara? Detta är mina barns absoluta favoritmat och med rökt sidfläsk från lokala bönder i Skåne så är denna vardagsrätt helt fantastisk!

Ingredienser

  • 300 gr rökt sidfläsk
  • 400 gr pasta av valfri sort
  • 300 gr riven parmesanost
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 2 äggulor
  • 2 msk olivolja

Instruktioner

  • 1

    Hetta upp en stekpanna och skär det i mindre bitar och stek knaprigt. Lägg över på ett fat och ställ åt sidan så länge.

  • 2

    Koka upp pastan medan du gör såsen.

  • 3

    Häll lite olja i samma panna som du stekte sidfläsket i och hetta upp. Pressa i vitlöken och fräs i någon minut. (Det får inte brännas vid, för det blir bittert.)

  • 4

    Häll i grädden och vispa i den rivna parmesanosten på medium värme.

  • 5

    Sänk värmen och vispa i äggulorna (försiktigt så att du inte får en omelett.) och tillsätt peppar.