- Alla recept Skånsk kalops
Skånsk kalops
Vad skiljer skånsk kalops från en “vanlig” kalops? Att köttet kommer från en lokal gård i Skåne så klart! Lokalt, närproducerat och jättegott! Men också så sägs det att i just skånsk kalops har vi i mer morötter och att den är lite mer kryddad. Prova själv så får du se!
Ingredienser
- 1 kg högrev
- 4 msk rapsolja
- 1 msk smör
- 1 gul lök
- 2 tsk hela kryddpepparkorn
- 6 lagerblad
- 4-5 morötter
- 0,5 dl kalvfond
- efter smak salt
- efter smak peppar
- 3 msk grädde
Instruktioner
- 1
Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar.
- 2
Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar.
- 3
Bryn köttet i smör och olja i en gryta.
- 4
Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.
- 5
Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt salt och vitpeppar efter smak.
- 6
Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av.
- 7
Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt, peppar och grädde.