10 minuter
Enkelt
Semlor med rostad mandelmassa

Semlor med rostad mandelmassa

Ett recept av Niklas Skjutare. Med fettisdagen runt hörnet har vi tagit fram ett eget recept för en underbar Semla. Vi har använt oss av Södervidingebagarnas bullar och grädde från Wapnö.

Ingredienser

  • 100g Mandlar
  • 100g Florsocker
  • 1 Äggvita
  • 1 Nypa salt
  • - Lite vatten
  • 5dl Grädde 40%

Instruktioner

  • 1

    Rosta mandlarna på 200 grader i cirka 10 minuter. Rör om efter ca 5 minuter.

  • 2

    Mixa nötterna fint i i en mixer.

  • 3

    Tillsätt florsocker och mixa tills det är väl blandat.

  • 4

    Ha i äggvitan samt en nypa salt. Fortsätt mixa till en krämig mandelmassa. Spä eventuellt med lite vatten för att få rätt konsistens.

  • 5

    Sätt ihop Semlan och njut!