
Rostade tuppovanlår med nudelsallad och korianderdressing
Det saftiga och smakrika ovanlåret från tupp används här till en härlig sallad med asiatiska smaker.
Ingredienser
- 4 st tuppovanlår
 - till smak salt
 - 0,5 dl strösocker
 - 0,5 dl färskpressad limejuice
 - 0,5 dl fisksås
 - 1 st citrongräs
 - 1 st röd chili
 - 1/2 kruka koriander
 - 5 cm ingefära
 - 200 g risnudlar
 - 3-4 st morötter
 - 1 st rödlök
 - 1/2 kruka koriander
 - 1 påse microgreens
 - 1 näve salta jordnötter
 
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 230°C.
 - 2
Salta tupplåren, placera med skinnet uppåt på ett ugnsgaller. Ställ en ugnsform eller plåt under som fettet kan droppa på.
 - 3
Rosta tills de har ett härligt gyllene krispigt skinn och håller 70-75°C i innertemperatur.
 - 4
Skala ingefäran, skär ned i mindre bitar.
 - 5
Skala av det yttersta skiktet av citrongräset (spara det till en buljong t ex).
 - 6
Pressa limen.
 - 7
Skiva chilin.
 - 8
Mixa alla ingredienserna till dressingen i en mixer eller matberedare.
 - 9
Koka nudlarna enligt paketet, häll av vattnet, låt de vara ljumna.
 - 10
Skala och strimla morötterna fint s.k. 'Julienne'.
 - 11
Skala och skiva rödlöken tunt.
 - 12
Grovhacka koriandern.
 - 13
Grovhacka jordnötterna.
 - 14
Blanda nudlar, grönsaker, nötter och dressing i en bunke, låt marinera någon minut innan du serverar.
 - 15
Toppa salladen med den rostade krispiga tuppen.