30 minuter
Enkelt
Rostade tuppovanlår med nudelsallad och korianderdressing

Rostade tuppovanlår med nudelsallad och korianderdressing

Det saftiga och smakrika ovanlåret från tupp används här till en härlig sallad med asiatiska smaker.

Ingredienser

  • 4 st tuppovanlår
  • till smak salt
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl färskpressad limejuice
  • 0,5 dl fisksås
  • 1 st citrongräs
  • 1 st röd chili
  • 1/2 kruka koriander
  • 5 cm ingefära
  • 200 g risnudlar
  • 3-4 st morötter
  • 1 st rödlök
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 påse microgreens
  • 1 näve salta jordnötter

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 230°C.

  • 2

    Salta tupplåren, placera med skinnet uppåt på ett ugnsgaller. Ställ en ugnsform eller plåt under som fettet kan droppa på.

  • 3

    Rosta tills de har ett härligt gyllene krispigt skinn och håller 70-75°C i innertemperatur.

  • 4

    Skala ingefäran, skär ned i mindre bitar.

  • 5

    Skala av det yttersta skiktet av citrongräset (spara det till en buljong t ex).

  • 6

    Pressa limen.

  • 7

    Skiva chilin.

  • 8

    Mixa alla ingredienserna till dressingen i en mixer eller matberedare.

  • 9

    Koka nudlarna enligt paketet, häll av vattnet, låt de vara ljumna.

  • 10

    Skala och strimla morötterna fint s.k. 'Julienne'.

  • 11

    Skala och skiva rödlöken tunt.

  • 12

    Grovhacka koriandern.

  • 13

    Grovhacka jordnötterna.

  • 14

    Blanda nudlar, grönsaker, nötter och dressing i en bunke, låt marinera någon minut innan du serverar.

  • 15

    Toppa salladen med den rostade krispiga tuppen.