
Rostade tuppovanlår med nudelsallad och korianderdressing
Det saftiga och smakrika ovanlåret från tupp används här till en härlig sallad med asiatiska smaker.
Ingredienser
- 4 st tuppovanlår
- till smak salt
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 dl färskpressad limejuice
- 0,5 dl fisksås
- 1 st citrongräs
- 1 st röd chili
- 1/2 kruka koriander
- 5 cm ingefära
- 200 g risnudlar
- 3-4 st morötter
- 1 st rödlök
- 1/2 kruka koriander
- 1 påse microgreens
- 1 näve salta jordnötter
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 230°C.
- 2
Salta tupplåren, placera med skinnet uppåt på ett ugnsgaller. Ställ en ugnsform eller plåt under som fettet kan droppa på.
- 3
Rosta tills de har ett härligt gyllene krispigt skinn och håller 70-75°C i innertemperatur.
- 4
Skala ingefäran, skär ned i mindre bitar.
- 5
Skala av det yttersta skiktet av citrongräset (spara det till en buljong t ex).
- 6
Pressa limen.
- 7
Skiva chilin.
- 8
Mixa alla ingredienserna till dressingen i en mixer eller matberedare.
- 9
Koka nudlarna enligt paketet, häll av vattnet, låt de vara ljumna.
- 10
Skala och strimla morötterna fint s.k. 'Julienne'.
- 11
Skala och skiva rödlöken tunt.
- 12
Grovhacka koriandern.
- 13
Grovhacka jordnötterna.
- 14
Blanda nudlar, grönsaker, nötter och dressing i en bunke, låt marinera någon minut innan du serverar.
- 15
Toppa salladen med den rostade krispiga tuppen.