- Alla recept Rostad morot & majrova med viltkorv (eller SmartVurst)
Rostad morot & majrova med viltkorv (eller SmartVurst)
Helbakad morot och majrova smaksatta med apelsin utgör basen i den här vackra rätten. Kronan på verket sätter du med riven grönmögelost, pistagenötter. Servera med ditt val av protein - viltkorv från Borgeby eller SmartVurst från Snapphane chark.
Ingredienser
- 1 msk ättika 24%
- 1½ dl grädde
- 2 dl morotsjuice
- to taste salt
- 8 morötter
- 8 små majrovor
- 1 apelsin
- 3 msk olivolja
- 50 g smör
- 4 viltkorvar
- 2 msk neutral olja
- 1 msk smör
- 1 dl pistagenötter
- 150 g blå kornblomst (grönmögelost)
- 100 blad blad & micro mix och kruksallat
Instruktioner
- 1
Syrad grädde: Rör samman grädde och ättika – låt stå i rumstemperatur för att tjockna (tar ca 2h). Reducera morotsjuicen till 1/4 del återstår i kastrullen, låt svalna. Rör i morotsjuice i ättiksgrädden. Smaka upp med salt och ev mer ättika.
- 2
Rostad morot & majrova: Putsa morötterna och majrovorna. Gnid in dem med olivolja, salt, apelsinsaft och zest (finrivet apelsinskal) på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn på 230°. De ska nästan bli lite brända och var helt mjuka i mitten. Det tar ca 1 timme i ugnen beroende på storleken på grönsakerna. När det är 10 min kvar, klicka smöret över grönsakerna och låt det steka med sista stunden.
- 3
Viltkorv från Borgeby: Stek korven i stekpanna på medelhög värme i olja och smör.
- 4
Servering: Klicka en matsked syrad grädde på tallriken. Fördela salladsblad, pistagenötter, morötter och majrovor bredvid grädden på tallriken. Riv den frysta osten direkt över grädden.