60 minuter
Medel
Rostad morot & majrova med viltkorv (eller SmartVurst)

Rostad morot & majrova med viltkorv (eller SmartVurst)

Helbakad morot och majrova smaksatta med apelsin utgör basen i den här vackra rätten. Kronan på verket sätter du med riven grönmögelost, pistagenötter. Servera med ditt val av protein - viltkorv från Borgeby eller SmartVurst från Snapphane chark.

Ingredienser

  • 1 msk ättika 24%
  • 1½ dl grädde
  • 2 dl morotsjuice
  • to taste salt
  • 8 morötter
  • 8 små majrovor
  • 1 apelsin
  • 3 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 4 viltkorvar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • 1 dl pistagenötter
  • 150 g blå kornblomst (grönmögelost)
  • 100 blad blad & micro mix och kruksallat

Instruktioner

  • 1

    Syrad grädde: Rör samman grädde och ättika – låt stå i rumstemperatur för att tjockna (tar ca 2h). Reducera morotsjuicen till 1/4 del återstår i kastrullen, låt svalna. Rör i morotsjuice i ättiksgrädden. Smaka upp med salt och ev mer ättika.

  • 2

    Rostad morot & majrova: Putsa morötterna och majrovorna. Gnid in dem med olivolja, salt, apelsinsaft och zest (finrivet apelsinskal) på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn på 230°. De ska nästan bli lite brända och var helt mjuka i mitten. Det tar ca 1 timme i ugnen beroende på storleken på grönsakerna. När det är 10 min kvar, klicka smöret över grönsakerna och låt det steka med sista stunden.

  • 3

    Viltkorv från Borgeby: Stek korven i stekpanna på medelhög värme i olja och smör.

  • 4

    Servering: Klicka en matsked syrad grädde på tallriken. Fördela salladsblad, pistagenötter, morötter och majrovor bredvid grädden på tallriken. Riv den frysta osten direkt över grädden.