- Alla recept Rödstrimma med senapssås
Rödstrimma med senapssås
En svensk klassiker är torsk med senapssås, men här har vi ersatt torsken med rödstrimma från Gårdsfisk.
Ingredienser
- 4 fileer rödstrimma
- 1-2 tsk salt
- 1 medelstor morot
- 1 rödlök
- valfri mängd gröna ärtor
- 600g potatis
- 2 msk smör
- 3 msk mjöl
- 4,5 dl mjölk
- 1 krm salt
- 1/2 krm vitpeppar
- 1,5 msk Skånsk senap
- en liten nypa socker
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 200 grader.
- 2
Häll upp önskad mängd ärtor i en skål med kallt vatten och låt tina. Häll sedan av vattnet.
- 3
Skala och skär moroten och löken i lagom stora bitar.
- 4
Salta filéerna ordentligt på varje sida och lägg i en ugnsfast form. Lägg morötterna och löken runt omkring. Täck formen med folie och sätt in i ugnen ca 25- 30 minuter.
- 5
Skala potatisen och lägg i en kastrull med saltat vatten. Känn med provsticka när den är färdig.
- 6
Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölet. Ta av kastrullen från värmen och rör runt ordentligt.
- 7
Tillsätt mjölken och sätt tillbaka kastrullen på plattan. Rör runt tills den tjocknar och krydda med salt och vitpeppar och tillsätt senap och en nypa socker.
- 8
Servera fisken med potatis, ärtor och rikligt med sås.