30 minuter
Enkelt
Rödstrimma med senapssås

Rödstrimma med senapssås

En svensk klassiker är torsk med senapssås, men här har vi ersatt torsken med rödstrimma från Gårdsfisk.

Ingredienser

  • 4 fileer rödstrimma
  • 1-2 tsk salt
  • 1 medelstor morot
  • 1 rödlök
  • valfri mängd gröna ärtor
  • 600g potatis
  • 2 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • 4,5 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1,5 msk Skånsk senap
  • en liten nypa socker

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 200 grader.

  • 2

    Häll upp önskad mängd ärtor i en skål med kallt vatten och låt tina. Häll sedan av vattnet.

  • 3

    Skala och skär moroten och löken i lagom stora bitar.

  • 4

    Salta filéerna ordentligt på varje sida och lägg i en ugnsfast form. Lägg morötterna och löken runt omkring. Täck formen med folie och sätt in i ugnen ca 25- 30 minuter.

  • 5

    Skala potatisen och lägg i en kastrull med saltat vatten. Känn med provsticka när den är färdig.

  • 6

    Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölet. Ta av kastrullen från värmen och rör runt ordentligt.

  • 7

    Tillsätt mjölken och sätt tillbaka kastrullen på plattan. Rör runt tills den tjocknar och krydda med salt och vitpeppar och tillsätt senap och en nypa socker.

  • 8

    Servera fisken med potatis, ärtor och rikligt med sås.