20 minuter
Enkelt
Rödstrimma med färskpasta och umamisås

Rödstrimma med färskpasta och umamisås

En snabb och enkel vardagspasta är aldrig fel. Med färsk rödstrimmafilé tillsammans med en smakrik gräddsås med umamismak så blir det här riktig vardagslyx!

Ingredienser

  • 600g rödstrimmafilé
  • 500g färskpasta
  • 3 dl grädde
  • 1 umamibuljongtärning
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • efter smak salt
  • efter smak peppar
  • efter smak ruccola
  • efter smak färsk rosmarin
  • efter smak citronklyftor

Instruktioner

  • 1

    Sätt på ugnen på 200 grader

  • 2

    Häll alla ingredienser till såsen i en bunke och smula ner buljongtärningen. Mixa med mixerstav en kort stund för att blanda ihop allt väl.

  • 3

    Lägg fisken i en ugnsform och häll över såsen. Lägg två kvistar från rosmarin på fisken.

  • 4

    In i ugnen i ca 20 min.

  • 5

    Koka pastan enligt anvisningar.

  • 6

    Servera med ruccola och pressa över citron.