60 minuter
Enkelt
Rabarberkladdkaka med vit choklad

Rabarberkladdkaka med vit choklad

Kladdkaka, vit choklad och rabarber i ett och samma recept - kan det bli bättre? Det här är en spännande variant på kladdkaka, och perfekt om du har tröttnat på att bara göra klassiska rabarberpajer såhär års.

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 100 g vit choklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2.5 dl mjöl

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 175 grader.

  • 2

    Smält smöret i en kastrull.

  • 3

    Ta kastrullen från värmen och rör ner den hackade chokladen tills den har smält.

  • 4

    Rör i ägg, socker och mjöl.

  • 5

    Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant.

  • 6

    Ansa och skiva rabarbern. Blanda med lite socker och en nypa mjöl.

  • 7

    Fördela rabarbern över smeten.

  • 8

    Grädda mitt i ugnen ca 1 timme, tills kakan är torr men fortfarande lite kladdig i mitten.

  • 9

    Riv över lite vit choklad.

  • 10

    Servera kakan med vaniljgrädde.