- Alla recept Rabarberkladdkaka med vit choklad
60 minuter
Enkelt
Rabarberkladdkaka med vit choklad
Kladdkaka, vit choklad och rabarber i ett och samma recept - kan det bli bättre? Det här är en spännande variant på kladdkaka, och perfekt om du har tröttnat på att bara göra klassiska rabarberpajer såhär års.
Ingredienser
- 250 g rabarber
- 100 g vit choklad
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2.5 dl mjöl
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 175 grader.
- 2
Smält smöret i en kastrull.
- 3
Ta kastrullen från värmen och rör ner den hackade chokladen tills den har smält.
- 4
Rör i ägg, socker och mjöl.
- 5
Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant.
- 6
Ansa och skiva rabarbern. Blanda med lite socker och en nypa mjöl.
- 7
Fördela rabarbern över smeten.
- 8
Grädda mitt i ugnen ca 1 timme, tills kakan är torr men fortfarande lite kladdig i mitten.
- 9
Riv över lite vit choklad.
- 10
Servera kakan med vaniljgrädde.