Enkelt
Rabarbercurd

Rabarbercurd

Rabarbercurd är världens godaste tillbehör tycker jag i alla fall. Den är len, syrlig, söt och har ett djup. Allt på samma gång. Det är också ett fantastiskt sätt att ta tillvara rabarber på.

Ingredienser

  • 600 g rabarber
  • ½ dl vatten
  • 2½ dl strösocker
  • 2-3 ägg
  • 50 g, rumsvarmt smör

Instruktioner

  • 1

    Tvätta och skiva rabarbern i 1 cm stora bitar.

  • 2

    Koka i en kastrull tillsammans med vattnet och socker tills rabarbern är mjuk. Om man vill kan man passera rabarbern genom en finmaskig sil.

  • 3

    Sänk värmen och blanda rabarberpurén med ägg i en kastrull och värm under omrörning tills den tjocknar. Den får inte koka.

  • 4

    Ta kastrullen av värmen och rör i rumsvarmt smör. Häll upp i burk och låt svalna.