- Alla recept Rabarbercurd
Enkelt
Rabarbercurd
Rabarbercurd är världens godaste tillbehör tycker jag i alla fall. Den är len, syrlig, söt och har ett djup. Allt på samma gång. Det är också ett fantastiskt sätt att ta tillvara rabarber på.
Ingredienser
- 600 g rabarber
- ½ dl vatten
- 2½ dl strösocker
- 2-3 ägg
- 50 g, rumsvarmt smör
Instruktioner
- 1
Tvätta och skiva rabarbern i 1 cm stora bitar.
- 2
Koka i en kastrull tillsammans med vattnet och socker tills rabarbern är mjuk. Om man vill kan man passera rabarbern genom en finmaskig sil.
- 3
Sänk värmen och blanda rabarberpurén med ägg i en kastrull och värm under omrörning tills den tjocknar. Den får inte koka.
- 4
Ta kastrullen av värmen och rör i rumsvarmt smör. Häll upp i burk och låt svalna.