25 minuter
Enkelt
Potatistortilla med löj- & forellrom

Potatistortilla med löj- & forellrom

En variant på den klassiska Västerbottenspajen är den här potatistortillan som är smaksatt med Västerbottenost. Med samma goda smaker, men lite matigare eftersom det också är potatis, fungerar den här potatistortillan fint både på påskbordet eller som en härlig vårlunch.

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 8 ägg
  • 1 dl grädde
  • 150 g riven Västerbottenost
  • Salt
  • svartpeppar
  • 1 dl gräddfil
  • 40 g löjrom
  • 40 g forellrom
  • rödlök
  • gräslök
  • dill

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 175 grader.

  • 2

    Skär potatisen i tunna skivor och råstek i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan.

  • 3

    Skiva löken och stek i smör.

  • 4

    Vispa ägg, grädde, ost, salt & peppar. Blanda ihop äggstanningen med potatisen och löken och häll över i en ugnstålig stekpanna.

  • 5

    Sätt in stekpannan i ugnen och grädda i ca 20-25 min tills tortillan fått fin färg.

  • 6

    Låt svalna och dekorera med löj- och forellrom, gräddfil, rödlöksklyftor, gräslök och dill.