- Alla recept Potatis- och ramslökssoppa
Enkelt
Potatis- och ramslökssoppa
Ramslöken passar utmärkt i en krämig potatissoppa. Här lät jag en palsternacka koka med också, det ger en extra smakdimension, men den kan naturligtvis uteslutas eller ersättas av någon annan god rotfrukt.
Ingredienser
- 8 potatis
- 1 stor (eller 2 mindre) palsternacka
- 8 dl vatten
- 2 msk grönsaksfond
- 2 buljongtärningar
- 30 g, ca 40 blad ramslök
- 2 dl vispgrädde eller crème fraiche
- efter smak salt
- efter smak peppar
- efter smak socker
- 50 g brynt smör
- efter behov grillat bröd
Instruktioner
- 1
Skala och dela potatis och palsternacka i bitar.
- 2
Koka dem mjuka i vatten med fond.
- 3
Tillsätt ramslök och grädde och låt koka upp.
- 4
Mixa och smaka av med salt, peppar och socker.
- 5
Servering: Ringla över brynt smör, lite hackad ramslök och servera med ett riktigt gott bröd.