Enkelt
Potatis- och ramslökssoppa

Potatis- och ramslökssoppa

Ramslöken passar utmärkt i en krämig potatissoppa. Här lät jag en palsternacka koka med också, det ger en extra smakdimension, men den kan naturligtvis uteslutas eller ersättas av någon annan god rotfrukt.

Ingredienser

  • 8 potatis
  • 1 stor (eller 2 mindre) palsternacka
  • 8 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 buljongtärningar
  • 30 g, ca 40 blad ramslök
  • 2 dl vispgrädde eller crème fraiche
  • efter smak salt
  • efter smak peppar
  • efter smak socker
  • 50 g brynt smör
  • efter behov grillat bröd

Instruktioner

  • 1

    Skala och dela potatis och palsternacka i bitar.

  • 2

    Koka dem mjuka i vatten med fond.

  • 3

    Tillsätt ramslök och grädde och låt koka upp.

  • 4

    Mixa och smaka av med salt, peppar och socker.

  • 5

    Servering: Ringla över brynt smör, lite hackad ramslök och servera med ett riktigt gott bröd.