Enkelt
Polkabetssallad med yoghurtbollar

Polkabetssallad med yoghurtbollar

4-6 portioner. Recept från Nablusi Mejeri.

Ingredienser

  • 2 dl salladsblad eller ruccola
  • 1 dl färsk basilika
  • 2 msk citronsaft
  • ¼ tsk salt
  • 1 ½ tsk socker
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pistagenötter
  • 1/2-1 burk yoghurtbollar
  • 5-6 polka betor

Instruktioner

  • 1

    Skala och skiva betorna tunn med hjälp av potatisskalare eller mandolin.

  • 2

    Blanda betorna med basilikan.

  • 3

    Rör ihop citronsaften, olivoljan, socker och salt tills det löser upp.

  • 4

    Tillsätt betorna i saften och blanda väl.

  • 5

    Servera betorna på rucolan med yoghurtbollar och pistagenötter.