- Alla recept Plättar med kanelstekta äpplen
Enkelt
Plättar med kanelstekta äpplen
Ett smart sätt att få i sig lite av de 500 g frukt och grönt vi behöver dagligen. Vill du laga helt växtbaserade plättar kan du byta ut äggen mot 1 dl av spadet i bönförpackningen. Smeten funkar även till pannkakor.
Ingredienser
- 1 förpackning, ca 400 g vita bönor
- 2 1/2 dl grovt rågmjöl
- 2 msk kokossocker
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 dl havremjölk
- 1/2 dl rapsolja
- 2 ägg
- 2 dl vispbar sojagrädde
- 2 fasta äpplen
- 1 msk smör
- 1 msk kokossocker
- 1 msk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- 1
Häll av spadet från bönorna och mixa dem släta med mixerstav.
- 2
Blanda samtliga övriga ingredienser till en slät smet och vispa till sist ner bönkrämen. Låt smeten vila några minuter.
- 3
Stek till små plättar i medelvarm stekpanna. Servera med kanelstekta äpplen, färska bär eller chiasylt.
- 4
Skär äpplena i skivor. Du behöver inte skala dem.
- 5
Hetta upp smöret och kokossockret i medelvarm panna och stek äpplena mjuka. Strö över kanel och vaniljsocker.
- 6
Vispa grädden och servera.