Enkelt
Plättar med kanelstekta äpplen

Plättar med kanelstekta äpplen

Ett smart sätt att få i sig lite av de 500 g frukt och grönt vi behöver dagligen. Vill du laga helt växtbaserade plättar kan du byta ut äggen mot 1 dl av spadet i bönförpackningen. Smeten funkar även till pannkakor.

Ingredienser

  • 1 förpackning, ca 400 g vita bönor
  • 2 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 2 msk kokossocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl havremjölk
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 ägg
  • 2 dl vispbar sojagrädde
  • 2 fasta äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk kokossocker
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • 1

    Häll av spadet från bönorna och mixa dem släta med mixerstav.

  • 2

    Blanda samtliga övriga ingredienser till en slät smet och vispa till sist ner bönkrämen. Låt smeten vila några minuter.

  • 3

    Stek till små plättar i medelvarm stekpanna. Servera med kanelstekta äpplen, färska bär eller chiasylt.

  • 4

    Skär äpplena i skivor. Du behöver inte skala dem.

  • 5

    Hetta upp smöret och kokossockret i medelvarm panna och stek äpplena mjuka. Strö över kanel och vaniljsocker.

  • 6

    Vispa grädden och servera.