15 minuter
Enkelt
Oxköttbullar med hetta

Oxköttbullar med hetta

Köttbullar av olika sorter är stapelvara hos oss. Vegetariska såsom med kött. När tiderna är som dessa, så gör en trippel sats och frys ner.

Ingredienser

  • 400 gr oxfärs
  • 1-2 klyftor pressad vitlök
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk soja
  • 2-3 tsk tandoori krydda
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 dl matgrädde

Instruktioner

  • 1

    Blanda allting med oxfärsen och rulla dem till små bollar.

  • 2

    Hetta upp oljan i pannan på medelvärme och stek köttbullarna i ca 10-15 min. Stek dem i ca 4-5 min på varje sida. De ska vara gyllenbruna runt om.

  • 3

    Vispa i 1,5 dl matgrädde i skyn och gör en sås.

  • 4

    Servera med sås, kokt potatis och en sallad.