
Minipaj med Halloumi och tomat
Jag älskar paj, både söt och syrlig. Det är ett utmärkt sätt att experimentera och att använda upp ingredienser man har kvar i kylen. Jag tänkte länge på hur jag skulle kunna använda halloumi på ett annat sätt än att steka. Det blev ett väldigt väldigt mumsigt resultat.
Ingredienser
- 100 gr smör
- 3 dl mjöl
- 0,5 tsk flingsalt
- Ev kallt vatten
- 2 ägg
- 1 paket halloumi
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 stor eller 2 mindre tomat
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk malen svartpeppar
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 200C/varmluft
- 2
Nyp ihop mjöl och smör till ett pajskal, om du tycker att det blir torrt tillsätt 1 tsk kallt vatten i taget. Om du tycker att det är för kladdigt tillsätt istället ½ msk mjöl i taget.
- 3
Smöra 4 st små ramekiner och knåda ut degen i varje. Så att du har ett fint pajskal i varje. Nagga kanterna med en gaffel.
- 4
Nu gör du fyllningen. Riv halloumi på ett rivjärn och krama ur eventuell vätska.
- 5
Blanda vispgrädde, ägg, oregano, salt och peppar. Vispa i ca 2 min. Tillsätt sedan den rivna halloumin.
- 6
Tvätta och torka tomaterna och skiva tunt. Lägg på 1-2 skivor på toppen av pajen.
- 7
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.