30 minuter
Enkelt
Minipaj med Halloumi och tomat

Minipaj med Halloumi och tomat

Jag älskar paj, både söt och syrlig. Det är ett utmärkt sätt att experimentera och att använda upp ingredienser man har kvar i kylen. Jag tänkte länge på hur jag skulle kunna använda halloumi på ett annat sätt än att steka. Det blev ett väldigt väldigt mumsigt resultat.

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 3 dl mjöl
  • 0,5 tsk flingsalt
  • Ev kallt vatten
  • 2 ägg
  • 1 paket halloumi
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 stor eller 2 mindre tomat
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk malen svartpeppar

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 200C/varmluft

  • 2

    Nyp ihop mjöl och smör till ett pajskal, om du tycker att det blir torrt tillsätt 1 tsk kallt vatten i taget. Om du tycker att det är för kladdigt tillsätt istället ½ msk mjöl i taget.

  • 3

    Smöra 4 st små ramekiner och knåda ut degen i varje. Så att du har ett fint pajskal i varje. Nagga kanterna med en gaffel.

  • 4

    Nu gör du fyllningen. Riv halloumi på ett rivjärn och krama ur eventuell vätska.

  • 5

    Blanda vispgrädde, ägg, oregano, salt och peppar. Vispa i ca 2 min. Tillsätt sedan den rivna halloumin.

  • 6

    Tvätta och torka tomaterna och skiva tunt. Lägg på 1-2 skivor på toppen av pajen.

  • 7

    Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.