30 minuter
Enkelt
Mac’n’Cheese Mungbean style

Mac’n’Cheese Mungbean style

OMG! En bättre form med comfort food. Denna något matigare med Oh Mungoodfärs. Ett billigt sätt att göra många nöjda. Går också att göra vegansk.

Ingredienser

  • 1 förpackning 400g Oh mungood färs naturell
  • 2 msk Pasta, exempelvis makaroni
  • 2 1/2 msk Smör
  • 5dl Vetemjöl
  • 1/2 tsk Valfri typ av mjölk
  • 1/2 dl Salt
  • 1 tsk Jalapeño på burk
  • 1 krm Svartpeppar
  • 250-350g (Beroende på hur ostig du vill ha din rätt) Riven valfri typ av cheddarost
  • 100g Olja till stekning
  • 2 msk Riven ost
  • 1 näve Panko
  • 100g Färsk dill
  • 2 msk Färsk jalapeño (Frivilligt)

Instruktioner

  • 1

    Bryn färsen i lite olja i en stekpanna tills den får fin färg.

  • 2

    Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

  • 3

    Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, under fortsatt vispning och låt sjuda i 3-5 minuter tills du fått en tjock sås. Tillsätt saltet och vispa ihop.

  • 4

    Värm ugnen till 225°.

  • 5

    Varva pasta och färs i en oljad ugnsform. Toppa med resterande ost, och sedan med panko och färsk dill. Baka i ugnen i 10-15 minuter, tills osten på toppen fått fin färg.

  • 6

    Toppa med finhackad gräslök eller jalapeño. Servera direkt!