30 minuterEnkelt

Mac’n’Cheese Mungbean style
OMG! En bättre form med comfort food. Denna något matigare med Oh Mungoodfärs. Ett billigt sätt att göra många nöjda. Går också att göra vegansk.
Ingredienser
- 1 förpackning 400g Oh mungood färs naturell
- 2 msk Pasta, exempelvis makaroni
- 2 1/2 msk Smör
- 5dl Vetemjöl
- 1/2 tsk Valfri typ av mjölk
- 1/2 dl Salt
- 1 tsk Jalapeño på burk
- 1 krm Svartpeppar
- 250-350g (Beroende på hur ostig du vill ha din rätt) Riven valfri typ av cheddarost
- 100g Olja till stekning
- 2 msk Riven ost
- 1 näve Panko
- 100g Färsk dill
- 2 msk Färsk jalapeño (Frivilligt)
Instruktioner
- 1
Bryn färsen i lite olja i en stekpanna tills den får fin färg.
- 2
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- 3
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, under fortsatt vispning och låt sjuda i 3-5 minuter tills du fått en tjock sås. Tillsätt saltet och vispa ihop.
- 4
Värm ugnen till 225°.
- 5
Varva pasta och färs i en oljad ugnsform. Toppa med resterande ost, och sedan med panko och färsk dill. Baka i ugnen i 10-15 minuter, tills osten på toppen fått fin färg.
- 6
Toppa med finhackad gräslök eller jalapeño. Servera direkt!