55 minuter
Enkelt
Linssoppa med gurkmeja

Linssoppa med gurkmeja

På nyårsdagen brukar man i Ungern äta en typ av linssoppa. Detta för att det symboliserar rikedom. Detta satte sina spår i mig (för den är inte god.) och väldigt länge ville jag inte äta linser. Men så tänkte jag om. Något gott borde kunna funka med linser? Minsann, det gjorde det. Soppan fungerar alltid. Servera med lite bröd och gräddfil så är du hemma.

Ingredienser

  • 65 gr röda okokta linser
  • 70 gr okokta mungbönor
  • 3 st mindre eller 1 st stor morötter
  • 1 st rotpersilja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 4 msk hackad persilja
  • 3 msk färskriven ingefära
  • 2 msk färsk gurkmeja
  • 4 tsk flingsalt
  • 3 msk svartpeppar
  • 3-4 tsk chilli flingor
  • 400 gr krossade tomater
  • 500 ml vatten

Instruktioner

  • 1

    Skala morötterna och rotpersiljan och hacka dem i mindre bitar.

  • 2

    Hacka persilja och skala vitlöken.

  • 3

    Lägg alla ingredienser tillsammans i en stor gryta. Låt koka upp i ca 10-15 min. Låt sjuda i ytterligare 40 min. Fattas det vätska, fyll på med vatten.