20 minuter
Enkelt
Krämig pasta med Åkerbeuf och champinjoner

Krämig pasta med Åkerbeuf och champinjoner

Gott recept med seitan! Livet ska vara okomplicerat och enkelt. Därför bjuder jag på en enkel pastarätt med Åkerbeuf (Seitan). Comfort food så det bara smäller om det. Krämig, smakrik och helt underbar.

Ingredienser

  • ca 500 g pasta
  • 300 g champinjoner
  • 1 röd eller gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller olja
  • ca 280–570g Åkerbeuf
  • ½ tsk torkad timjan
  • 3–4 dl grädde/créme fraiche
  • ½ svampbuljongtärning
  • 1–2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk (valfritt) kinesisk soja
  • 1–2 msk (valfritt) pastavatten
  • efter smak salt
  • efter smak svartpeppar
  • 1 kruka persilja

Instruktioner

  • 1

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ett par matskedar av pastavattnet.

  • 2

    Skär svampen i bitar. Hacka lök och vitlök.

  • 3

    Hetta upp matfettet/oljan i en stekpanna. Stek vegoköttet hastigt med timjan. Lägg åt sidan.

  • 4

    Stek svamp, lök och vitlök till svampen fått lite yta.

  • 5

    Låt grädden/créme fraiche koka upp med buljongtärning och senap i ett par minuter. Hacka persiljan.

  • 6

    Vänd ner pastan och späd eventuellt med lite pastavatten. Blanda ner hälften av Åkerbeufen i såsen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med resterande Åkerbeuf och persilja.