45 minuter
Enkelt
Kokt & griljerad julskinka

Kokt & griljerad julskinka

Griljera och briljera med en kokt och griljerad julskinka med enbart skånska råvaror! Receptet är framtaget av Myllas stjärnkock Niklas Skjutare. Smakliga måltider!

Ingredienser

  • 2,5 kilo Julskinka
  • 1 st Gul lök
  • 3 st Lagerblad
  • 9 korn Kryddpeppar
  • 2 Äggulor
  • 1/2 dl Senap
  • 4 msk Ströbröd

Instruktioner

  • 1

    Steg 1: Skala och dela löken i klyftor. Spola av skinkan i kallt vatten och behåll nätet kvar på tills skinkan är färdigkokt.

  • 2

    Steg 2: Täck skinkan med vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Ta bort skummet som uppstår med en sked/såsslev. När vattnet kokar tillsätter du löken, kryddpeppar och lagerblad. Sänk värmen och sjud skinkan under lock i ca 45 min per kg. Skinkan är klar när den når 72 grader.

  • 3

    Steg 3: Ta upp skinkan från spadet. Ta bort nätet när skinkan svalnat. Dra bort svålen medan skinkan fortfarande är ljummen och behåll så mycket fett du vill efter eget tycke.

  • 4

    Steg 4: Ställ skinkan i kylen så den är kall innan den griljeras.

  • 5

    Griljera julskinka: Steg 1: Sätt ugnen på 220 grader.

  • 6

    Steg 2: Blanda ihop äggulorna med senapen.

  • 7

    Steg 3: Torka av skinkan med papper så den är torr. Bred griljeringen över skinkan och strö på ströbrödet.

  • 8

    Steg 4: Griljera skinkan i ugnen i ca 10-15 min eller tills den har fått fin färg.