25 minuter
Enkelt
Knapriga hasselbackspotatisar med rom, créme fraiche och finhackad rödlök

Knapriga hasselbackspotatisar med rom, créme fraiche och finhackad rödlök

Fina tilltuggspotatisar med lite knäckig smak som passar fint att servera ljumna. Klassikern med rödlök, crème fraîche och någon variant av rom är svårslagen och känns lyxig.

Ingredienser

  • 15 små delikatesspotatisar
  • olivolja
  • flingsalt
  • 75 g rom
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 rödlök
  • lite groddar

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 225°C.

  • 2

    Skölj potatisarna.

  • 3

    Snitta dem till mitten och lägg i en smord ugnssäker form.

  • 4

    Ringla över olivoljan och strö över flingsaltet.

  • 5

    Rosta potatisarna i mitten av ugnen i ca 25 min eller tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna.

  • 6

    Vid servering: Klicka på lättvispad crème fraîche, en klick rom, finhackad rödlök och slutligen lite groddar.