20 minuter
Enkelt
Höstig quinoasallad med pumpa, grönkål och mandeldressing

Höstig quinoasallad med pumpa, grönkål och mandeldressing

Enkel, värmande och mumsig? Ah, du tänker på denna höstliga skål med växtbaserade godsaker! En perfekt lunch eller middag nu när pumpan smakar som bäst.

Ingredienser

  • 2 dl Röd quinoa, okokt
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 1/2 st Pumpa
  • 400g Svamp av valfri sort
  • 100g Grönkål
  • 1 näve Färsk basilika
  • 1 förpackning Olja
  • 1 förpackning Salt
  • 1 st Gurka
  • 1 dl Vatten
  • 1/2 dl Äppelcidervinäger
  • 1/2 dl Mandelsmör
  • 2-3 msk Tamari
  • 1/2 msk Riven färsk ingefära

Instruktioner

  • 1

    Skär gurkan i tunna skivor. Lägg i en skål. Häll över vinäger. Koka upp vatten. Häll på gurkan, täck med lock och låt stå 20 minuter.

  • 2

    Värm ugnen till 225°C. Tvätta, dela, gröp ur och skär pumpan i mindre bitar. Dela svampen på mitten. Lägg på en ugnsplåt, blanda med lite olja. Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter, rör om efter halva tiden.

  • 3

    Riv grönkålen i mindre bitar, massera med lite olja och en nypa salt. Släng på plåten när 3 minuter återstår.

  • 4

    Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen, med grönsaksbuljongtärning i vattnet. Låt ånga av.

  • 5

    Stek bitsen i lite olja tills gyllene runt om.

  • 6

    Vispa ihop ingredienserna till bitsen. Tillsätt ev. lite mer vatten för en lösare dressing.

  • 7

    Fördela quinoa och rostade grönsaker i 4 skålar. Toppa med syrad gurka och stekta bites. Ringla över dressingen. Toppa med lite basilika eller annan ört du gillar.