50 minuter
Enkelt
Havrerisgrynsgröt

Havrerisgrynsgröt

En traditionell risgynsgröt med den närproducerade twisten havreris.

Ingredienser

  • 2 dl Havreris
  • 10 dl Mjölk från Wapnö
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 1/2 msk Socker
  • 3 dl Grädde från wapnö
  • 1 st Kanelstång

Instruktioner

  • 1

    Skölj riset noga i kallt vatten tills att vattnet inte längre är grumligt.

  • 2

    Koka upp riset med mjölken, grädde och salt under omrörning.

  • 3

    När det kokar sänker du värmen och lägger i din kanelstång.

  • 4

    Låt det sjuda på låg värme (1an) under lock. Kom ihåg att röra i gröten. Det tar ca 50 min tills att gröten är klar.

  • 5

    När gröten är klart rör du i sockret och låter den kallna.

  • 6

    Servera med kanel och mjölk, njut!