- Alla recept Havrerisgrynsgröt
50 minuter
Enkelt
Havrerisgrynsgröt
En traditionell risgynsgröt med den närproducerade twisten havreris.
Ingredienser
- 2 dl Havreris
- 10 dl Mjölk från Wapnö
- 1/2 tsk Salt
- 1 1/2 msk Socker
- 3 dl Grädde från wapnö
- 1 st Kanelstång
Instruktioner
- 1
Skölj riset noga i kallt vatten tills att vattnet inte längre är grumligt.
- 2
Koka upp riset med mjölken, grädde och salt under omrörning.
- 3
När det kokar sänker du värmen och lägger i din kanelstång.
- 4
Låt det sjuda på låg värme (1an) under lock. Kom ihåg att röra i gröten. Det tar ca 50 min tills att gröten är klar.
- 5
När gröten är klart rör du i sockret och låter den kallna.
- 6
Servera med kanel och mjölk, njut!