15 minuter
Enkelt

Havrealamande
Vår närproducerade twist på en ris ala malta. Med havreris och kanderade mandlar.
Ingredienser
- 40 g Florsocker
 - 50 g Hackad mandel
 - 15 g Vatten
 - 4 dl Havrerisgrynsgröt
 - 1 dl Grädde från Wapnö
 - 2 msk Kanderade mandlar
 
Instruktioner
- 1
Rosta mandeln gyllne i en torr stekpanna.
 - 2
Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
 - 3
Koka under omrörning tills allt vatten är borta. Tillslut blir allt socker som “damm” runt mandlarna och då är det dags att ta av de från värmen och kyla ner.
 - 4
Vispa grädde lätt och vänd ihop med 4 dl havre-risgrynsgröt samt en stor sked av kanderade mandlar.
 - 5
Servera med saftsås eller körsbärssås.