15 minuter
Enkelt
Havrealamande

Havrealamande

Vår närproducerade twist på en ris ala malta. Med havreris och kanderade mandlar.

Ingredienser

  • 40 g Florsocker
  • 50 g Hackad mandel
  • 15 g Vatten
  • 4 dl Havrerisgrynsgröt
  • 1 dl Grädde från Wapnö
  • 2 msk Kanderade mandlar

Instruktioner

  • 1

    Rosta mandeln gyllne i en torr stekpanna.

  • 2

    Blanda alla ingredienserna i en kastrull.

  • 3

    Koka under omrörning tills allt vatten är borta. Tillslut blir allt socker som “damm” runt mandlarna och då är det dags att ta av de från värmen och kyla ner.

  • 4

    Vispa grädde lätt och vänd ihop med 4 dl havre-risgrynsgröt samt en stor sked av kanderade mandlar.

  • 5

    Servera med saftsås eller körsbärssås.