- Alla recept Hamburgare med halloum
Hamburgare med halloum
Bjud på hamburgare till middag ikväll! Fyll med bara halloum eller med halloum tillsammans med nötfärsburgare eller pankopanerad aubergine.
Ingredienser
- 4 hamburgerbröd
- 1 frp halloum
- 1 portion grönsallad
- 2 stora tomater
- 2 dl matyoghurt
- 1/2 dl majonnäs
- 2 msk chilisaus
- 2 msk bostongurka
- 600g nötfärs
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 stor aubergine
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl pankoströbröd
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 portion olja
Instruktioner
- 1
Blanda yoghurt med majonnäs, chilisaus och bostongurka.
- 2
Blanda nötfärsen med salt och peppar. Forma till hamburgare och stek i smör tills de fått fin färg och är genomstekta.
- 3
Skiva aubergine i tjocka skivor. Salta och låt stå en stund. Torka av. Fördela ut vetemjöl, ägg och pankoströbröd i vars en skål. Salta och peppra i mjölet.
- 4
Doppa aubergineskivorna först i vetemjöl, sedan ägg och sist pankoströbrödet. Stek i het olja tills båda sidor fått fin färg.
- 5
Skölj av halloum, skär i tunna skivor. Stek gyllenbruna i lite olja i en het panna. Servera hamburgarna med halloum, sallad, dressing och skivad tomat.