30 minuter
Enkelt
Hamburgare med halloum

Hamburgare med halloum

Bjud på hamburgare till middag ikväll! Fyll med bara halloum eller med halloum tillsammans med nötfärsburgare eller pankopanerad aubergine.

Ingredienser

  • 4 hamburgerbröd
  • 1 frp halloum
  • 1 portion grönsallad
  • 2 stora tomater
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 msk chilisaus
  • 2 msk bostongurka
  • 600g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 stor aubergine
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 portion olja

Instruktioner

  • 1

    Blanda yoghurt med majonnäs, chilisaus och bostongurka.

  • 2

    Blanda nötfärsen med salt och peppar. Forma till hamburgare och stek i smör tills de fått fin färg och är genomstekta.

  • 3

    Skiva aubergine i tjocka skivor. Salta och låt stå en stund. Torka av. Fördela ut vetemjöl, ägg och pankoströbröd i vars en skål. Salta och peppra i mjölet.

  • 4

    Doppa aubergineskivorna först i vetemjöl, sedan ägg och sist pankoströbrödet. Stek i het olja tills båda sidor fått fin färg.

  • 5

    Skölj av halloum, skär i tunna skivor. Stek gyllenbruna i lite olja i en het panna. Servera hamburgarna med halloum, sallad, dressing och skivad tomat.