25 minuter
Enkelt
Halstrad råbiff, ugnsrostade småtomater & sallad på mathavre

Halstrad råbiff, ugnsrostade småtomater & sallad på mathavre

En uppskattad klassiker som här kombineras med tillbehör i form av tomater, mathavre, microgreens och en fräscht grön olja med pigg smak av timjan. Råbiffen kan rullas ihop till mindre och serveras som halstrade köttbullar!

Ingredienser

  • 250 gram babytomater
  • 3 msk rapsolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • enligt anvisningarna på paketet mathavre
  • 1 styck buljongtärning
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 dl rapsolja
  • efter smak vit balsamvinäger
  • efter smak salt
  • generöst svartpeppar
  • 600 gram nötfärs
  • 50 gram microgreens

Instruktioner

  • 1

    Sätt ugnen på 225 grader.

  • 2

    Lägg babytomater i en ugnsform, ringla över rapsolja och flingsalt, blanda om och rosta i ugn ca 25 min.

  • 3

    Koka mathavren enligt anvisningarna på paketet, gärna med en buljongtärning. Låt svalna!

  • 4

    Mixa grönt timjan, tillsätt rapsolja droppvis, smaka av med vit balsamvinäger, salt och peppar.

  • 5

    Blanda nötfärs med salt och svartpeppar. Forma till portionsbiffar och halstra i het panna med rapsolja, ca 1 minut på var sida.

  • 6

    Blanda om den ljumma mathavren med microgreens. Vid servering: Lägg mathavre-salladen på tallriken och toppa med en halstrad råbiff, dekorera med små tomaterna och ringla timjanoljan runtomkring.