- Alla recept Halstrad råbiff, ugnsrostade småtomater & sallad på mathavre
Halstrad råbiff, ugnsrostade småtomater & sallad på mathavre
En uppskattad klassiker som här kombineras med tillbehör i form av tomater, mathavre, microgreens och en fräscht grön olja med pigg smak av timjan. Råbiffen kan rullas ihop till mindre och serveras som halstrade köttbullar!
Ingredienser
- 250 gram babytomater
- 3 msk rapsolja
- 1/2 tsk flingsalt
- enligt anvisningarna på paketet mathavre
- 1 styck buljongtärning
- 1/2 kruka timjan
- 2 dl rapsolja
- efter smak vit balsamvinäger
- efter smak salt
- generöst svartpeppar
- 600 gram nötfärs
- 50 gram microgreens
Instruktioner
- 1
Sätt ugnen på 225 grader.
- 2
Lägg babytomater i en ugnsform, ringla över rapsolja och flingsalt, blanda om och rosta i ugn ca 25 min.
- 3
Koka mathavren enligt anvisningarna på paketet, gärna med en buljongtärning. Låt svalna!
- 4
Mixa grönt timjan, tillsätt rapsolja droppvis, smaka av med vit balsamvinäger, salt och peppar.
- 5
Blanda nötfärs med salt och svartpeppar. Forma till portionsbiffar och halstra i het panna med rapsolja, ca 1 minut på var sida.
- 6
Blanda om den ljumma mathavren med microgreens. Vid servering: Lägg mathavre-salladen på tallriken och toppa med en halstrad råbiff, dekorera med små tomaterna och ringla timjanoljan runtomkring.