30 minuter
Enkelt
Grönkålssallad med saffransmarinerad tempeh

Grönkålssallad med saffransmarinerad tempeh

En fräsch marinad med saffran, apelsin, ingefära och chili ger vår lupintempeh ett härligt sting, samtidigt som den krispiga grönkålen och granatäpplet ger salladen den perfekta julkänslan.

Ingredienser

  • 1 pkt Lupinta tempeh
  • ca 100 g Färsk grönkål
  • 1 st Apelsin
  • 1 st Granatäpple
  • 1 msk Olivolja
  • efter smak Salt & peppar
  • 1 dl Rapsolja
  • 1 pkt Saffran
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 1 msk Riven färsk ingefära
  • ca 1 msk Rivet apelsinskal
  • efter smak Salt

Instruktioner

  • 1

    Blanda alla ingredienser till marinaden och rör om så att saffranet sprider sig jämnt.

  • 2

    Skiva tempehn och gör kuber som du låter ligga i marinaden medan du gör salladen.

  • 3

    Rensa och dela grönkålen grovt för hand, och massera in olivoljan till kålen mjuknar.

  • 4

    Skala och rensa granatäpple och skiva apelsin. Blanda ner i salladen.

  • 5

    Stek tempehn på medelvärme så att bitarna får fin färg och stekyta.

  • 6

    Häll över de varma tempehbitarna på salladen.

  • 7

    Får du marinad över kan du med fördel hälla den över salladen som dressing, för extra god smak.

  • 8

    Toppa med rostade frön eller nötter.