- Alla recept Gröna linspuckar
Gröna linspuckar
En läcker och hälsosam rätt med gröna linser, morot och lök, perfekt för lunch eller som tillbehör.
Ingredienser
- 2 dl gröna linser
- 1 skivad morot
- ½ skivad lök
- 1 liter vatten
- 2 tsk salt
- 1½ msk potatismjöl
- Lite valfri smaksättning
- till stekning olja
Instruktioner
- 1
Skölj linserna väl.
- 2
Koka linser, morot och lök i saltat vatten ca 20 min, eller tills linserna är mjuka.
- 3
Häll av spadet i en skål och spara det så länge till ev spädning av smeten som du nu ska mixa ihop.
- 4
Tillsätt potatismjöl och mixa till en smet, men det får gärna vara lite småbitar kvar.
- 5
Vänd ner valfri smaksättning.
- 6
Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna.
- 7
Forma små puckar, ca 12 stycken, och stek dem långsamt gyllene på båda sidor.
- 8
Servera gärna till den rostade rotfruktssalladen!
- 9
Tips! Puckarna går utmärkt att frysa. Plocka fram efter behov, låt tina i kylen och värm försiktigt i ugn eller stekpanna. Perfekt att lägga lunchlådan eller förstärka en plocktallrik med.