20 minuter
Enkelt
Gröna linspuckar

Gröna linspuckar

En läcker och hälsosam rätt med gröna linser, morot och lök, perfekt för lunch eller som tillbehör.

Ingredienser

  • 2 dl gröna linser
  • 1 skivad morot
  • ½ skivad lök
  • 1 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 1½ msk potatismjöl
  • Lite valfri smaksättning
  • till stekning olja

Instruktioner

  • 1

    Skölj linserna väl.

  • 2

    Koka linser, morot och lök i saltat vatten ca 20 min, eller tills linserna är mjuka.

  • 3

    Häll av spadet i en skål och spara det så länge till ev spädning av smeten som du nu ska mixa ihop.

  • 4

    Tillsätt potatismjöl och mixa till en smet, men det får gärna vara lite småbitar kvar.

  • 5

    Vänd ner valfri smaksättning.

  • 6

    Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna.

  • 7

    Forma små puckar, ca 12 stycken, och stek dem långsamt gyllene på båda sidor.

  • 8

    Servera gärna till den rostade rotfruktssalladen!

  • 9

    Tips! Puckarna går utmärkt att frysa. Plocka fram efter behov, låt tina i kylen och värm försiktigt i ugn eller stekpanna. Perfekt att lägga lunchlådan eller förstärka en plocktallrik med.