30 minuter
Enkelt
Galetter med kastanjechampinjoner, timjan och parmesankräm

Galetter med kastanjechampinjoner, timjan och parmesankräm

Bjud på förrätt på franskt vis till helgen! Galetter kallas de matiga fyllda pannkakorna som görs på bovetemjöl. Och när det gäller fyllningen är det ju bara fantasin som sätter gränsen. Rostade valnötter eller frön är också gott på dessa t ex.

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • till stekning smör
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • efter smak salt
  • efter smak peppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g parmesanost

Instruktioner

  • 1

    Vispa samman mjölk och mjöl. Vispa därefter ner ägg och salt. Låt smeten vila en stund innan du steker tunna och fina pannkakor av den.

  • 2

    Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Stek den mjuk på medelvärme i oljan.

  • 3

    Skär svampen i skivor. Grilla den i grillpanna runt om och blanda sedan med den stekta löken. Smaksätt med salt peppar och timjan.

  • 4

    Hetta upp crème fraichen i en kastrull. Ta från värmen och rör ner osten tills den smält.

  • 5

    Bottna pannkakorna med lite grönt, toppa med svampfräs och ringla på parmesankrämen.