6 minuter
Enkelt

Frukostgröt med äpplen i brynt smör
En läcker havregrynsgröt med brynt smör, äpplen och kanel, perfekt för en god morgonstart.
Ingredienser
- 3 dl havregryn
 - 3 dl vatten
 - 1,5 dl havremjölk
 - 0,5 tsk salt
 - 3-4 msk smör
 - 1-2 st äpple
 - 1 tsk kanel
 - 2 tsk honung
 - en liten nypa flingsalt
 
Instruktioner
- 1
Tvätta äpplena och skiva dem i lite grövre skivor och ställ åt sidan.
 - 2
Bryn smöret i stekpanna (värm smöret tills det bubblar och blir lite kolafärgat) tillsätt äpple skivorna, honung och kanel. Blanda och ta bort från värmen.
 - 3
Mät upp vatten, havremjölk, salt och havre och koka upp.
 - 4
Koka i ca 5-6 min tills det blir mjukt och krämigt.
 - 5
Lägg upp i en djup tallrik och lägg på de mjuka äppelskivorna och häll över det bruna smöret.
 - 6
Ät och njut.