6 minuter
Enkelt
Frukostgröt med äpplen i brynt smör

Frukostgröt med äpplen i brynt smör

En läcker havregrynsgröt med brynt smör, äpplen och kanel, perfekt för en god morgonstart.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl havremjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 3-4 msk smör
  • 1-2 st äpple
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk honung
  • en liten nypa flingsalt

Instruktioner

  • 1

    Tvätta äpplena och skiva dem i lite grövre skivor och ställ åt sidan.

  • 2

    Bryn smöret i stekpanna (värm smöret tills det bubblar och blir lite kolafärgat) tillsätt äpple skivorna, honung och kanel. Blanda och ta bort från värmen.

  • 3

    Mät upp vatten, havremjölk, salt och havre och koka upp.

  • 4

    Koka i ca 5-6 min tills det blir mjukt och krämigt.

  • 5

    Lägg upp i en djup tallrik och lägg på de mjuka äppelskivorna och häll över det bruna smöret.

  • 6

    Ät och njut.