30 minuter
Enkelt
Crispy chicken med sojasås och cashewnötter

Crispy chicken med sojasås och cashewnötter

Det här är en snabblagad rätt med mycket smak. Till dig som inte äter kyckling rekommenderar jag dig att göra mina supergoda quinoa och lins/bönbiffar.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 äggvita
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk flytande honung
  • 3 msk risvinäger eller äppelcidervinäger
  • 3 msk japansk soja
  • mängd efter eget tycke gröna blad
  • 4 msk olja med neutral smak
  • 150 g salta nötter cashew- eller jordnötter
  • 6 små eller 2 torkade chilifrukter eller röda färska
  • 12 salladslök
  • ½ kruka färsk koriander
  • 2–3 dl kokta svarta bönor
  • 2–3 dl kokt och mycket väl avrunnen quinoa
  • ½ liten rödbeta
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl ströbröd eller panko
  • 1 dl havregryn
  • 1–2 tsk potatismjöl
  • 1 ägg eller kikärtsspad
  • 1 tsk panko eller ströbröd
  • 1 tsk Herbamare eller flingsalt
  • efter smak svartpeppar
  • till stekning olivolja

Instruktioner

  • 1

    Vispa äggvitan med Maizena och hälften av vitlöken. Lägg i kycklingbitarna och låt marinera ungefär en halvtimme.

  • 2

    Blanda honung, vinäger och soja i en liten kastrull. Låt koka upp och sjud i ett par minuter. Häll i 3 msk av oljan i en panna och värm upp den. Stek kycklingen i omgångar. Låt rinna av på hushållspapper.

  • 3

    Torka ren pannan med lite hushållspapper. Häll i resten av oljan och stek nötterna tills de får lite färg. Ta upp dem ur pannan och lägg i chili, vårlök och resten av vitlöken. Stek hastigt upp detta. Tillsätt kycklingbitarna nötterna och sojamarinaden. Låt koka in en liten stund. Men du kan även hälla såsen separat över rätten.

  • 4

    Lägg sallad på fyra tallrikar. Lägg upp kycklingbitarna och skeda såsen över. Var generös med koriander. Servera gärna med jasminris.