10 minuter
Enkelt
Citron- & vitlöksdoftande potatissallad med sparris & solrosskott

Citron- & vitlöksdoftande potatissallad med sparris & solrosskott

I dressingen har jag använt citronrapsoljan från Gunnarshögs Gård, den är så där perfekt avvägd i citronsmaken. Helt ljuvlig blir den tillsammans med äppelcidervinägern från samma producent. Med persilja och lite färsk vitlök får salladen en fin smak av gremolata (strössel från Italien av vitlök, persilja och citronskal).

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippe sparris
  • 1 knippe rädisor
  • 1-2 nävar solrosskott
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 dl kallpressad rapsolja citron
  • 2 msk senap Karl-Alfred
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk färsk vitlök
  • efter behag salt
  • efter behag peppar
  • efter behag rivet citronskal
  • efter behag hackad persilja

Instruktioner

  • 1

    Dela eventuellt de större potatisarna så de blir jämnstora och färdiga samtidigt.

  • 2

    Sjud potatisen nätt och jämnt mjuk ca 10 min.

  • 3

    Ansa sparrisen och skär den i 3-4 delar vardera.

  • 4

    Lägg ner sparrisen i potatiskastrullen när potatisen är klar.

  • 5

    Häll av vattnet. Mer koktid än så behöver inte sparrisen.

  • 6

    Låt potatis och sparris ånga av.

  • 7

    Skölj, ansa och skiva rädisorna.

  • 8

    Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över potatisen.

  • 9

    Låt stå och dra en god stund.

  • 10

    Vänd ner rädisor och solrosskott.

  • 11

    Häll ut salladen på ett vackert fat och toppa med persilja och rivet citronskal.

  • 12

    Tips! Vill man förbereda salladen dagen innan så vänta med sparrisen. Vid servering: Förväll sparrisen 1 minut och kyl ner. Vänd sedan ner den tillsammans med övriga ingredienser strax innan salladen ska serveras.