
Chokladtårta till påsk
Chokladtårta är det få som kan motstå. Som chokladälskare är denna pajen något av det godaste jag vet. Len mjölkig choklad, toppad med vitchoklad ganache. Smakerna smälter i munnen. Prova själv!
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 ½ dl vetemjöl
- 2 msk socker
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ krm salt
- 4 dl vispgrädde
- 0,5 dl mörk sirap
- 75 g smör
- 400 g mörk choklad
- 1 tsk flingsalt
- 150 gr vit choklad
- 1 dl vispgrädde
- 25 gr smör
Instruktioner
- 1
Börja med att att sätta ugnen på 200C/varmluft.
- 2
Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg och låt vila i kylskåpet ca 20 min.
- 3
Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant (24 cm) Tryck upp en kant runt hela formen. Gör lufthål i botten med en gaffel.
- 4
Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt det svalna på ett galler.
- 5
Nu är det dags för chokladfyllningen, koka upp vispgrädde, sirap och låt smöret smälta tillsammans.
- 6
Hacka chokladen och tillsätt den. Rör tills chokladen har smält och rör i saltet.
- 7
Fyll det förgräddade pajskalet med tryffelsmeten och låt fyllningen svalna lite innan du ställer in pajen i minst en timme i kylen. Toppa med vitchoklad ganache.
- 8
Koka upp grädde, och ta av den från värmen. Tillsätt hackad vitchoklad och blanda väl. Tillsätt smör och rör om. Det ska vara glansigt.
- 9
Häll över pajen och smeta ut. Garnera med chokladägg. Låt den stå i kylen till servering.
- 10
Garnera med små chokladägg och servera med lättvispad grädde