20 minuter
Enkelt
Champinjonfylld rödstrimma

Champinjonfylld rödstrimma

Inspirerad av en 70-talsklassiker som mamma ofta gjorde där hemma med spättafiléer och champinjonkräm på burk svart kaviar som topping. Med stavmixer fixar du hemlagad kräm på nolltid. Behöver jag ens nämna hur mycket godare? Vill du ha mer sting så ha i lite vitlök också.

Ingredienser

  • 250 g champinjoner
  • 1 liten gul lök
  • 1 tsk olja eller smör
  • 1 dl crème fraiche
  • till smak salt
  • till smak peppar
  • 1 tsk örtkrydda
  • 480 g rödstrimmafilé
  • 2½ dl grädde
  • 1 msk fisk-, hummer eller räkfond
  • 1 burk svart kaviar
  • till garnering färska örter
  • 1 kg kokt potatis eller sötpotatis
  • 500 g röd- eller vitkål
  • 1 tsk olivolja
  • till servering gröna blad
  • ev citronklyftor

Instruktioner

  • 1

    Champinjonkräm: Skölj och skiva champinjonerna, skala och hacka löken. Stek svampen till fin färg på medelvärme i oljan. Vänd ner löken mot slutet och sänk värmen. Låt den bara precis mjukna. Salta, peppra och tillsätt örtkrydda och fraiche. Mixa till en slät kräm. Tillsätt ev lite vatten för smidig konsistens.

  • 2

    Salta och peppra lätt runt om fiskfiléerna. Bred champinjonkrämen på filéerna, rulla ihop och lägg i ugnsform.

  • 3

    Sås: Koka upp grädde och fond. Häll såsen över fisken. Sätt in i ugnen och tillaga 15-20 min.

  • 4

    Servering: Pressa potatisen. Skär kålen i grova bitar och stek den i olja i en stekpanna tills den fått lite fin färg. Låt svalna av på ett serveringsfat. Toppa med gröna blad och servera till fisken och den pressade potatisen.