25 minuter
Enkelt
Broccoli- och quinoasallad med nablusi och srirachamajonnäs

Broccoli- och quinoasallad med nablusi och srirachamajonnäs

Sriracha är en stark sås baserad på chili som har sitt ursprung i Thailand. I denna snabba vardagsrätt, med nablusiost från Skåne och lokalt odlad quinoa, ger srirachan ett sting som ger dig värme även under kalla årstider.

Ingredienser

  • 300g broccoli
  • 2 frp nablusiost
  • 4 portioner quinoa
  • 100g mandel
  • 2 dl majonäs
  • 2 msk sriracha

Instruktioner

  • 1

    Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen.

  • 2

    Dela broccolin i små buketter och ångkoka 2-3 minuter.

  • 3

    Blanda broccoli och quinoa i en skål.

  • 4

    Skölj av nablusin. Skär sedan i mindre bitar. Stek gyllenbrun i lite olja.

  • 5

    Blanda majonäs med sriracha. Smaka av med mer sriracha om du vill ha en starkare sås.

  • 6

    Rosta mandeln i en torr panna.

  • 7

    Servera broccoli- och quinoasalladen med stekt nablusi och rostad mandel. Toppa med srirachamajonäs.