25 minuter
Enkelt

Broccoli- och quinoasallad med nablusi och srirachamajonnäs
Sriracha är en stark sås baserad på chili som har sitt ursprung i Thailand. I denna snabba vardagsrätt, med nablusiost från Skåne och lokalt odlad quinoa, ger srirachan ett sting som ger dig värme även under kalla årstider.
Ingredienser
- 300g broccoli
 - 2 frp nablusiost
 - 4 portioner quinoa
 - 100g mandel
 - 2 dl majonäs
 - 2 msk sriracha
 
Instruktioner
- 1
Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen.
 - 2
Dela broccolin i små buketter och ångkoka 2-3 minuter.
 - 3
Blanda broccoli och quinoa i en skål.
 - 4
Skölj av nablusin. Skär sedan i mindre bitar. Stek gyllenbrun i lite olja.
 - 5
Blanda majonäs med sriracha. Smaka av med mer sriracha om du vill ha en starkare sås.
 - 6
Rosta mandeln i en torr panna.
 - 7
Servera broccoli- och quinoasalladen med stekt nablusi och rostad mandel. Toppa med srirachamajonäs.