60 minuter
Enkelt
Bönpilaff

Recept av Bönland

Bönpilaff med citron, svensk hårdost, färsk spenat och rostade hasselnötter

För 4 personer

Ingredienser

  • 2st Gul lök
  • 3msk Neutral olja
  • 1st Grönsaksbuljongtärning
  • För 4-5 portioner Nakenhavre
  • 150g Färsk spenat
  • 1 bruk (410g) Bönland bruna bönor
  • 1st Citron, finrivet skal
  • 3msk Kallpressad rapsolja
  • ca 100g Smakrik hårdost
  • 1,5dl Rostade hasselnötter, hackade
  • Färsk fransk dragon
  • Frisk citron-crème fraiche:
  • 2,5dl Crème fraiche
  • 1st Saft från citron
  • 1tsk Flytande honung
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  • 1

    Finhacka de gula lökarna och stek med olja tills de får färg i en rymlig stekpanna.

  • 2

    Koka upp nakenhavre tillsammans med en buljongtärning enligt anvisningarna på paketet.

  • 3

    Lägg ner den färska spenaten i det stekta lökhacket och låt stekas några minuter.

  • 4

    Ta fram en skål och lägg i de avrunna och sköljda bruna bönorna.

  • 5

    Finriv citronskal och vänd om bönorna i, droppa den kallpressade rapsoljan däri, salta och peppra efter behag.

  • 6

    Hyvla osten med en osthyvel och lägg i en skål.

  • 7

    Blanda ingredienserna till citron Crème fraichen.

  • 8

    Då nakenhavren är färdigkokt, låt rinna av och svalna ngt, lägg i stekpannan med bruna bönor och hälften av osten och rör om.

  • 9

    Vid servering: Lägg upp pilaffen på ett på uppläggningsfat, toppa med hackade hasselnötter, färsk dragon, resten av osten och en klick citron-crème fraiche.