- Alla recept Blomkål- & äppelsoppa med citronolja & örttopping
15 minuter
Enkelt
Blomkål- & äppelsoppa med citronolja & örttopping
Blomkål blir alltid uppskattat i soppa, även bland skeptiska barn - och vuxna! Här mixad tillsammans med en skvätt grädde och min favoritfrukt om hösten - det svenska äpplet.
Ingredienser
- 700 g blomkål
- 2 äpplen
- 1 gul lök
- 2 msk smör eller olja
- 7 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2 dl grädde
- efter smak salt
- efter smak peppar
- efter behov färska hackade örter
- efter behov god olja
Instruktioner
- 1
Dela blomkålen och äpplena i bitar. Hacka löken.
- 2
Stek löken gyllene i smöret.
- 3
Koka upp vattnet med buljongtärningen. Lägg i blomkål, äpple och smörstekt lök. Låt sjuda tills det är mjukt i ca 10-15 min.
- 4
Häll ner grönsakerna i ett durkslag med en bunke under (spara buljongen).
- 5
Mixa det kokta slätt i kastrullen. Häll på grädde och buljong till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- 6
Servera soppan het, strö över finhackade örter och ringla på lite olja.