15 minuter
Enkelt
Bärta Burgare Umami med rostad sötpotatis, spenatpesto och picklat

Recept av Bärta

Bärta Burgare Umami med rostad sötpotatis, spenatpesto och picklat

En burgare som heter duga! Fylld av olika smaker och färger blir det här garanterat en hit. Bärta gifter sig nämligen ypperligt bra med syrat och picklat, en smakkombination du inte kan gå miste om. Extra gott är det självklart att grilla vår umamistinna, saftiga tempeh-burgaren över öppen eld.

Ingredienser

  • 4 st Bärta Burgare Umami
  • 65 g Bladgrönt
  • 2 st Små sötpotatisar
  • 4 st Hamburgarbröd
  • 65 g Färsk babyspenat
  • 1 kruka Färsk persilja
  • 1 msk Näringsjäst / b-jäst (valfritt - för en ostigare smak)
  • 4-5 msk Rapsolja
  • 1 dl Mandlar
  • efter smak Salt
  • 2 dl Vatten
  • 1 dl Äppelcidervinäger
  • 1/4 litet rödkålshuvud Rödkål

Instruktioner

  • 1

    Hyvla eller skär rödkålen tunt.

  • 2

    Koka upp vatten och äppelcidervinäger. Ta av från plattan, lägg i rödkålen och sätt på ett lock. Låt stå minst 15 minuter.

  • 3

    Värm ugnen till 175°C.

  • 4

    Lägg mandlarna på en bakplåt, rosta i ugnen i 7-10 minuter, tills de börjar dofta nötigt. Låt svalna.

  • 5

    Mixa ihop ingredienserna till en bitig pesto, smaka av med salt.

  • 6

    Värm ugnen till 200°C.

  • 7

    Skrubba sötpotatisarna och skär i 1/2-cm skivor på längden.

  • 8

    Pensla med olja och lägg på en bakplåt.

  • 9

    Rosta i ugnen tills mjuka, ca 15 minuter.

  • 10

    Tina burgaren och pensla med olja.

  • 11

    Grilla eller stek Bärta Burgare Umami på båda sidorna på en het grill eller stekpanna tills de fått en fint gyllenbrun stekyta.

  • 12

    Skär upp surdegsfrallorna eller burgarbröden. Bred ut pesto på nederdelen, toppa med bladgrönt, burgare, rödkål, sötpotatis och mer bladgrönt. Bred rejält pesto även på ovandelen och sätt på som lock.