30 minuter
Enkelt
Baconburgare med rödkål- och äppleslaw och friterade potatisskal

Baconburgare med rödkål- och äppleslaw och friterade potatisskal

En klassisk hamburgare är aldrig fel, och nyckeln till en bra hamburgare är att välja en god färs. Köttfärsen här på Mylla kommer från Strömbecks och deras utegående djur, och har mycket smak! Byt ut pommes frites mot friterade potatisskal (se där, ett svinntips!) och komplettera med en god och färggrann variant på cole slaw så är burgarfesten ett faktum!

Ingredienser

  • ¼ rödkålshuvud rödkål
  • 2 st äpple
  • 1 st lila morot
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 2-3 dl 10% yoghurt
  • 2-3 msk majonnäs
  • efter smak svartpeppar
  • 500g (skalade) potatis
  • 1 l (att fritera i) olja
  • efter smak salt
  • 500g färs
  • efter smak salt
  • efter smak svartpeppar
  • 8 skivor bacon
  • 4 st hamburgerbröd
  • efter smak sallad
  • efter smak microgreens
  • efter smak andra tillbehör

Instruktioner

  • 1

    Rödkål- och äppleslaw: Strimla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och strimla moroten.

  • 2

    Blanda den skivade kålen och moroten med salt och vinäger, låt stå minst 15min, gärna längre.

  • 3

    Krama ur vätskan från kål/morotsblandningen.

  • 4

    Skala och strimla äpplena. Blanda i äpplena i kål/morotsblandningen.

  • 5

    Blanda i yoghurt och majonnäs i kål/morot/äppleblandningen. Smaka av med svartpeppar och mer salt efter smak. Ställ i kylen.

  • 6

    Friterade potatisskal: Koka upp en kastrull med 2-3 liter vatten, tillsätt en tesked salt. Lägg i skalen och låt koka tills skalen mjuknat, 3-5min, häll av i durkslag och spola i lite kallvatten.

  • 7

    Värm oljan till 160 grader.

  • 8

    Häll av vattnet från potatisskalen och låt de torka på hushållspapper eller en handduk.

  • 9

    Fritera några minuter tills skalen börjar ta färg, ta upp dem ur oljan.

  • 10

    Precis när ni ska äta, öka temperaturen på oljan till 180 grader, lägg i skalen och fritera gyllenbruna och krispiga, 1-2 minuter. Ta upp skalen och låt fettet rinna av, salta efter smak och servera direkt.

  • 11

    Burgare: Forma 4 burgare av färsen, salta och peppar på ytan. Stek eller grilla till önskad innertemperatur.

  • 12

    Bacon: Sätt ugnen på 230 grader. Fördela skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga baconet tills önskad krispighet är uppnådd, 5-10 minuter, ta ut och låt rinna av på hushållspapper.

  • 13

    Rosta bröden, montera burgaren, njut!