En otroligt rolig nyhet!

Nu lanserar vi äntligen inte SVARTVITT!

Men om vi skulle lansera ett eget varumärke (EMV) hade vi gjort som matjättarna: förpackat maten i standardiserade paket som döljer allt det som är matglädje; ursprung, färg, smak och unika former. Så istället gör vi motsatsen och arbetar mot ett öppnare och godare Mat-Sverige! 

Prova riktig mat

En Garant för ett Xtra tråkigt utbud

ICA Basic, Coop Xtra, Garant, Änglamark, Eldorado. Matjättarnas egna kära varor har många namn. De senaste årens EMV-explosion är ett akut hot mot svenska livsmedelsproducenter. Här är siffrorna vitt på svart. 

82%

av livsmedelsföretagen får lägre lönsamhet till följd av EMV. 

1 383%

Ökningen av EMV inom varukategorierna mejeri, ägg och ost sedan 2004. 

73,3 miljarder

Matjättarnas totala försäljning av EMV under 2021. 

Vanliga och ovanliga frågor om EMV

Vi står inför ett vägskäl

Matjättarna satsar allt mer på sina egna märken och nu närmar vi oss ett vägskäl. Antingen fortsätter vi låta jättarnas egna märken växa och vi får allt färre alternativ på hyllorna. Eller så väljer vi en väg där konsumenter och producenter kan mötas på öppna villkor. En plats där du kan handla riktig mat med färg, smak och historia. För oss är valet självklart. Vad väljer du?

Mat med bättre eftersmak

Mylla.se är en marknadsplats där du handlar direkt från producenten. När du handlar hos oss kan du vara trygg med att  merparten av pengarna gå till den som lagt ner sin själ i att skapa maten. Vi tycker att du har rätt att veta, svart på vitt, hur fördelningen av dina matkronor ser ut. 

Producenten
75%
Mylla
14%
Staten
11%
Veckans Grönsakslåda
Veckans Grönsakslåda

Veckans Grönsakslåda

522 kr

Färskt och grönt i säsong, direkt från skånska bönder! Här finns en kasse full med härlig frukt och grönt som hjälper dig med ett riktigt klimatsmart val: att äta mer lokalproducerat. Gröna kassen ger dig en härlig blandning av basvaror och spännande varor i säsong just nu

Se veckans innehåll

Så fördelas pengarna i grönsakskassen

Bönderna
67%
Mylla
22%
Staten
11%

Fråga din matjätte efter Svartvitt!

Vill du också ha större transparens när du handlar i butik? Vi uppmanar matjättarna att också visa hur stor del av pengarna som går till de själva, bonden och staten. Kontakta din matjätte och fråga hur deras fördelning ser ut! 

Ett erbjudande till dig. Vitt på svart.

Vi kan och vill inte erbjuda ett prispressat erbjudande på producentens bekostnad . Däremot vill vi ju  att fler ska vara med och visa att ett annat matsystem är möjligt. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att följa vår väg mot ett bättte Mat-Sverige!

Vem är Mylla? 

Vi vill skapa en livsmedelskedja med färre mellanhänder. En matbutik där den som producerat maten påverkar priset och behåller mer av marginalerna. En matbutik där bonden får synas. Där konsumenten vet var maten kommer från och därför kan göra medvetna val. Där allt sker i en modern plattform utanför det nuvarande, förlegade systemet. Den livsmedelskedjan är vårt kall.

Läs vårt manifest här!

Vårt sortiment

Frukt & Grönt

Mejeri, ost & juice

Bröd & bageri

Kött, Fågel & Chark

Skafferi

Dryck

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.