Så här väljer vi vår mat

Strikta kriterier för oss betyder att du inte behöver oroa dig. Vi pratar med alla bönder, besöker deras gårdar och provsmakar deras produkter för att se till att allt stämmer överens med den standard vi förväntar oss på kvalitet, smak, hållbarhet och etiska affärsmetoder.

Smak.

Om det inte smakar gott kommer inget annat heller spela någon roll. Därför är det en av de punkter som är viktiga när vi gör bedömningen. Men vår erfarenhet säger oss att när något är odlat och producerat med kärlek och omsorg så smakar det också mer. Både djur och jord får mer kärlek, mer näring och mer tid att växa - och det ger resultat i form av bättre smak. Att maten dessutom skördas när den är mogen och är färskare när den kommer hem till dig är ytterligare en faktor som gör att smaken blir bättre på närproducerad mat.

Från Sverige.

I Sverige finns några av världens bästa åkermarker och våra krav för djurhållning är strikta. Ändå importeras hälften av maten på butikernas hyllor. Det vill vi ändra på. Att äta mat från närområdet handlar om den emotionella kopplingen, att veta var och av vem något är producerat. 

Transparens.

Vi har inget att dölja. Inte våra bönder heller. Därför arbetar vi för så stor transparens som möjligt. Vi tycker nämligen det är ganska givet att visa upp allt om man kan stå för allt. Vi tror också att det ger dig som kund trygghet och tillit, vilket är det absolut viktigaste för oss.

Djurens välmående.

Köttkonsumtion är en utmaning för klimatet. Alla vill inte äta kött, men de som vill tycker vi ska äta mindre, men bättre, kött. Det gäller också mejeriprodukter. Att ställa krav på att djuren ska ha det bra, det kan innebära ett högre pris. Men det faktiska priset för billigt kött är något som vi tycker smakar illa på riktigt. Så låt oss minska köttkonsumtionen tillsammans!

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.