Så här väljer vi vår mat

Strikta kriterier för oss betyder att du inte behöver oroa dig. Vi pratar med alla bönder, besöker deras gårdar och provsmakar deras produkter för att se till att allt stämmer överens med den standard vi förväntar oss på kvalitet, smak, hållbarhet och etiska affärsmetoder.

Smak.

Om det inte smakar gott kommer inget annat heller spela någon roll. Därför är det en av de punkter som är viktiga när vi gör bedömningen. Men vår erfarenhet säger oss att när något är odlat och producerat med kärlek och omsorg så smakar det också mer. Både djur och jord får mer kärlek, mer näring och mer tid att växa - och det ger resultat i form av bättre smak. Att maten dessutom skördas när den är mogen och är färskare när den kommer hem till dig är ytterligare en faktor som gör att smaken blir bättre på närproducerad mat.

Lokalt.

Lokalproducerat handlar inte bara om minskade transporter, även om det givetvis är positivt. Det handlar också om den emotionella kopplingen, att veta var och av vem något är producerat. För oss är det lokala inte förhandlingsbart. Allt är lokalproducerat.

Sedan är såklart lokalt ett relativt begrepp, men för oss känns det när det är lokalt. Svår känsla att definiera, men vi är alltid helt tydliga med ursprunget. Har du frågor är det bara att kontakta oss, vi älskar att prata om lokal mat!

Transparens.

Vi har inget att dölja. Inte våra bönder heller. Därför arbetar vi för så stor transparens som möjligt. Vi tycker nämligen det är ganska givet att visa upp allt om man kan stå för allt. Vi tror också att det ger dig som kund trygghet och tillit, vilket är det absolut viktigaste för oss.

Djurens välmående.

Köttkonsumtion är en utmaning för klimatet. Alla vill inte äta kött, men de som vill tycker vi ska äta mindre, men bättre, kött. Det gäller också mejeriprodukter. Att ställa krav på att djuren ska ha det bra, det kan innebära ett högre pris. Men det faktiska priset för billigt kött är något som vi tycker smakar illa på riktigt. Så låt oss minska köttkonsumtionen tillsammans!

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här