Så här fungerar det!

Mylla finns för att göra det enklare att få tag på bra, svenskproducerad, mat. Hos oss handlar du direkt från de människor som odlar, bakar och producerar maten.

1. Välj råvaror, direkt från producenten.  

Välj från ett brett utbud av säsongens bästa råvaror! Här hittar du allt från nyskördade frukter och grönsaker till noga utvalda styckningsdetaljer och fina mejeriprodukter.  

2. Från gården hem till dig.  

Maten plockas, skördas och produceras - allt är noga utvalt och producerat med kärlek. 

Beroende på vad du beställer och var du bor får du din mat levererad inom 4-5 dagar. Leveranstiden ger våra bönder den tid som behövs för att ta fram så färska råvaror som det bara går. Din mat kommer från jord till bord utan att passera gå! Självklart levereras dina varor med obruten kylkedja. 

3. Laga, ät och njut!

Våra matkassar innehåller alltid inspiration till dina middagar, men det är inte en receptkasse. Om du letar inspiration kan du med fördel upptäcka våra recept med riktigt bra lokal mat! 

Fler funderingar? Hitta svaret bland våra Vanliga frågor

Varför välja Mylla?

Direkt från gård till dörr. Enkelt.
Vi vill att det ska vara enkelt att äta mer mat som producerats här i Skåne. Därför ordnar vi så du kan få lokal mat direkt från olika gårdar direkt hem till dörren, så ofta som du vill. Lokal mat i säsong, inget annat.

Färskare än färskt.
Eftersom vi arbetar direkt med bönderna kan vi leverera mat som är så färsk den kan bli. Ingen anledning att oroa sig längre över hur länge en råvara legat på hyllan i affären, eller hur länge de legat i en lastbil för den delen. Ett extra plus i kanten är såklart också att de innehåller mer näring när de skördas mogna.

Klimatsmart.
Att äta lokalproducerat i säsong är inte bara bra för en själv då det innehåller mer näring och generellt är billigare, det är också klimatsmart då det inte behöver transporteras lika långt. Ett levande lokalt jordbruk innebär också biologisk mångfald och öppna landskap.

Ingen onödig plast. 
Den mesta plasten som finns runt de råvaror vi köper i mataffären finns för att skydda maten under transport och säkerställa en så lång hållbarhet som möjligt. Men om vi hämtar råvarorna direkt hos bönderna, själva packar kassarna och kör dem direkt hem till dig som kund. Då behövs väl inte så mycket plast? Nej, precis.

Mindre matsvinn. Mer mat.
Vi beställer bara de kvantiteter av bönderna som vi redan sålt. Det innebär att matsvinnet minskas radikalt och bönderna kan sälja råvarorna istället för att kasta dem. I kassarna får du också en del grönsaker som inte anses vara fina nog för affärerna, tillsammans med recept och tips på hur du kan ta tillvara på överbliven mat hemma.

Att välja vilken mat som är bäst

Det är komplext och svårt att veta vilken mat som är bäst ur olika perspektiv. Är det bäst med ekologiskt eller närproducerat? Naturbeteskött eller växtbaserad mat? Plast runt gurkan eller inte? Här kan du läsa mer om hur vi tänker när vi väljer vilken mat vi säljer hos oss. 

Här levererar vi just nu!

Vi levererar hem till dörren i hela Skåne och Blekinge, samt Stockholm och Göteborg. Dessutom har vi utlämningsplatser på några utvalda platser. Vi utökar hela tiden och här kan du se vilka områden vi levererar till just nu. 

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.