Så här fungerar det!

Mylla finns för att göra det enklare att få tag på bra, lokalproducerad, mat. Lokal mat hem till dörren, direkt från de människor som odlar, bakar och producerar den.

1. Välj dina råvaror eller beställ en färdig kasse. 

Det finns två sätt att handla på hos Mylla. Du väljer själv vilka varor du önskar ur vårt självplock-sortiment. Där hittar du allt från färsk frukt och grönt till kött och fina mejeriprodukter. 

Eller så kanske du föredrar att välja en färdigkomponerad kasse? Gårdskassarna innehåller två typer av protein och en hel del frukt och grönt. Det finns också specifika kött- eller gröna kassar. Då får du hem riktigt bra råvaror utan att behöva välja själv.

2. Nyskördat direkt hem. 

Maten plockas, skördas och produceras av våra lokala bönder - allt är noga utvalt och producerat med kärlek. 

Beroende på vad du beställer och var du bor får du din mat levererad inom 3-5 dagar. Det ger våra bönder tid att ta fram så färska råvaror som det bara går. Din mat kommer från jord till bord utan att passera gå! Självklart levereras dina varor med obruten kylkedja. 

3. Laga, ät och njut!

Våra matkassar innehåller alltid inspiration till dina middagar, men det är inte en komplett receptkasse. Om du letar inspiration kan du med fördel upptäcka våra recept med riktigt bra lokal mat! 

Fler funderingar? Hitta svaret bland våra Vanliga frågor

 

Varför välja Mylla?

Vi har tagit fram 44 goda skäl, men nedan är några skäl som är värda att belysa lite extra. Alla de andra hittar du här.

Direkt från gård till dörr. Enkelt.
Vi vill att det ska vara enkelt att äta mer mat som producerats här i Skåne. Därför ordnar vi så du kan få lokal mat direkt från olika gårdar direkt hem till dörren, så ofta som du vill. Lokal mat i säsong, inget annat.

Färskare än färskt.
Eftersom vi arbetar direkt med bönderna kan vi leverera mat som är så färsk den kan bli. Ingen anledning att oroa sig längre över hur länge en råvara legat på hyllan i affären, eller hur länge de legat i en lastbil för den delen. Ett extra plus i kanten är såklart också att de innehåller mer näring när de skördas mogna.

Klimatsmart.
Att äta lokalproducerat i säsong är inte bara bra för en själv då det innehåller mer näring och generellt är billigare, det är också klimatsmart då det inte behöver transporteras lika långt. Ett levande lokalt jordbruk innebär också biologisk mångfald och öppna landskap.

Ingen onödig plast. 
Den mesta plasten som finns runt de råvaror vi köper i mataffären finns för att skydda maten under transport och säkerställa en så lång hållbarhet som möjligt. Men om vi hämtar råvarorna direkt hos bönderna, själva packar kassarna och kör dem direkt hem till dig som kund. Då behövs väl inte så mycket plast? Nej, precis.

Mindre matsvinn. Mer mat.
Vi beställer bara de kvantiteter av bönderna som vi redan sålt. Det innebär att matsvinnet minskas radikalt och bönderna kan sälja råvarorna istället för att kasta dem. I kassarna får du också en del grönsaker som inte anses vara fina nog för affärerna, tillsammans med recept och tips på hur du kan ta tillvara på överbliven mat hemma.

 

Att välja vilken mat som är bäst

Det är komplext och svårt att veta vilken mat som är bäst ur olika perspektiv. Är det bäst med ekologiskt eller närproducerat? Naturbeteskött eller växtbaserad mat? Plast runt gurkan eller inte? Här kan du läsa mer om hur vi tänker när vi väljer vilken mat vi säljer hos oss. 

Här levererar vi just nu!

Vi levererar hem till dörren i nästan hela Skåne och södra Blekinge! Dessutom har vi  utlämningsplatser på några utvalda platser. Vi utökar hela tiden och här kan du se vilka områden vi levererar till just nu

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

Mylla hjälper producenten att få rätt betalt för sin mat. Därför tar vi betalt separat för att packa och leverera maten hem till dig. Läs mer här