Lupinta, ett lokalt alternativ till kött & soja!
Lupinta med Eslam Salah i spetsen skapar mitt i Malmö morgondagens mat av lokalt odlad sötlupin. Lupin kan odlas i det svenska klimatet, som i Harlösa hos bonden Ronny. Av sötlupin, vinäger och mögelkultur skapas en tempeh som är basen i Lupintas produkter.
Upptäck Lupinta!

Vad är sötlupin?
Sötlupin är en baljväxt med samma hälsofördelar och höga näringsvärden som sojabönor. Skillnaden är att sötlupin kan odlas i det svenska klimatet. Precis som andra baljväxter så binder lupinen kväve (n2) i jorden, något som är gynnsamt för den gröda som odlas på fältet nästa säsong.
Bjud på veganska tacos! Lupintas härliga tempeh gjord på skånska lupinbönor som har tärnats och smaksatts med spiskummin, chili och lök. Det klimatsmarta valet till fredagsmyset.

En proteinrik böna!
Sötlupin gör inte bara smaklökarna glada – hela kroppen uppskattar den lilla bönan! Deras produkter är fullproppade med kostfiber, protein och vitaminer som ger energi och håller dig mätt och hela dagen. Hur låter exempelvis 16 g protein per 100g?
Lupinta vill att du ska kunna äta fantastiskt
god mat med gott samvete. Därför odlas
och tillverkas deras produkter i Skåne.
Deras mål är att öka efterfrågan på
produkter som görs av lokalt odlade
lupinbönor och på så sätt expandera den
lokala lupin-industrin och uppmuntra fler
bönder att odla lupin. På detta sätt kan
vi minska importen av soja som kommer
utanför EU och då också minska den
import som påverkar miljön negativt.