Beställ hem mat på bondens villkor

Svenska matvaror är fantastiska. I Skåne finns världens bästa åkermarker och några av världens mest hållbara lantbruk. Men vad hjälper det, när de svenska matkedjorna bara tänker på pengar? Den som odlar mat i Sverige får idag bara hälften så mycket betalt som för 25 år sedan. Men nu finns det ett alternativ. Mylla.se är en välsorterad matmarknad på nätet. Här handlar du närproducerad mat, till rimliga priser, direkt av leverantörerna. Bättre för bonden och snällare för plånboken. 

Transperant marknadsplats

Mer till bonden

Korta transporter

Vad är en transparent livsmedelskedja?

Läs mer

Handla närproducerad mat från bönder och mathantverkare

Frukt & Grönt

Bröd & bageri

Kött, Fågel & Chark

Mejeri, ost & juice

Vem gynnas av stigande matpriser?

Bonden, industrin, butiken och staten är alla inblandade i livsmedelskedjan men hur ser fördelningen av matkronan egentligen ut? Självklart är svaret att det ser olika ut för olika råvaror och produkter beroende på förädlingsgrad, med mera.

Läs mer

Producent i fokus

Lupinta

Lupinta med Eslam Salah i spetsen skapar mitt i Malmö morgondagens mat av lokalt odlad sötlupin. Lupin kan odlas i det svenska klimatet, som i Harlösa hos bonden Ronny. Av sötlupin, vinäger och mögelkultur skapas en tempeh som är basen i Lupintas produkter. 

Läs mer

Svart vitlök

Björn och Micke utgör duon som tillsammans har blivit synonyma med Svart Vitlök. I egenskap av kock med en lång bakgrund som kökschef i Köpenhamn står Björn för den gastronomiska kompetensen. Den andra halvan består av Micke. Han är entreprenören, fixaren och den tekniskt kunnige mångsysslaren som behärskar allt från byggteknik, maskiner, elektronik och murning till matlagning!

Läs mer

Gårdsfisk

På landsbygden en bit utanför Kristianstad ligger något så ovanligt som en fiskodling mitt uppe på land. Här ligger hjärtat i Gårdsfisk, ett bolag som vill förändra hur vi ser på fiskodling i grunden. Med Gårdsfisk skapas en helt ny modell för hållbart fiske, och visionen är att producera världens mest hållbara fisk.

Läs mer

Hela sortimentet

Frukt & Grönt

Mejeri, Ägg & Ost

Kött, Fågel & Chark

Fisk & Skaldjur

Bröd & Bageri

Skafferi

Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.