Nr 78, vecka 15/2021 - Mylla

Nr 78, vecka 15/2021

Vill du också äta mindre men bättre kött?

Alla våra köttproducenter är skånska, småskaliga, och vi har besökt både deras gårdar och deras slakterier för att säkerställa att det går rätt till hela vägen. Gott i dubbel bemärkelse!

En sak vi vill göra med Mylla är att du ska kunna handla kött och självklart även mjölk, ägg, grönsaker och mjöl utan att behöva tänka på om det är bra grejer. För det har vi redan kollat upp, besökt bönderna, kikat på processerna.

Vårt Självplockssortiment fortsätter växa, och vi märker att det ibland kommer frågor om det är ok att handla bara från Själplockssortimentet och svaret är ja! Hos oss gör du helt som du vill, så det blir bäst för dig.

Vi hoppas du får en fin lokal vecka!
Rickard och resten av Mylla-gänget

 

Ladda ner Veckans Mylla

 

Inspiration till veckans middagar

      

        Tips! Nu kan du söka bland våra recept baserat på råvara, så att du lättare kan hitta inspiration kring vad du ska göra av de olika råvarorna i kassen. Här hittar du t ex recept där potatis är en av råvarorna!

         

        Så anpassar du recepten till alla!
        För att förenkla i vardagen utgår vi från samma grundrecept till alla våra maträtter. Du som väljer att enbart äta veganskt väljer helt enkelt bort det animaliska i recepten och ersätter med det veganska alternativ vi skickat med eller annat som du föredrar. Detsamma gäller även tvärtom. De helvegetariska recepten kan enkelt kompletteras med en köttbit eller korv om du önskar.

         

        Mer att läsa:

        Veckans bonde: Tockafarmen

        Veckans råvara: Ramslök

         

        Alltid på Mylla
         
        Mylla för företag - få leverans av gårdskassen till ditt kontor!
        Föregående Nr 80, vecka 18/2021
        Nästa Nr 77, vecka 14/2021

        Lokal matinspiration, direkt i inkorgen.

        Mer än 7 000 matälskare har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev! Varje vecka får du som prenumererar tips, inspriation och erbjudanden från lokala bönder och mathantverkare.

        Ange ditt postnummer och se om vi levererar mat från lokala bönder hem till din dörr.

        På Mylla handlar du utan onödiga mellanhänder. Det ger lägre pris till dig och rättvist betalt till bonden.